Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk4] TDI 110 PS 1998r problem z prądem
PostWysłany: Nie 28 Gru, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam wszystkich,
Od pewnego czasu mam problem z prądem podczas jazdy. Golf zachowuje się tak jakby nie miał w ogóle prądu. Podczas jazdy najpierw zapala się kontrolka ABS, później światła przygasają, samochód zachowuje się w ten sposób jakby tego prądu w ogóle nie było. Nie wiem czy wpływ na to może mieć mój wypadek. Bo przed wypadkiem samochód nie miał tych problemów, ale byłem dwa razy u elektryka i stwierdził, że to coś z alternatorem, lecz rozebrałem alternator i szczotki są w porządku. Akumulator jest w porządku, gdyż wielokrotnie przed i po odpaleniu silnika sprawdzałem amperomierzem akumulator i alternator i zachowują się tak jak powinny. Wcześniej w czasie jazdy załączał się wentylator od klimy, ale niedawno go rozłączyłem. W czym może być problem???

Ostatnio edytowany przez DanielF, Pon 29 Gru, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: Nie 28 Gru, 2008 
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 0
Auto: 20VT
Jezeli sprawdziles alternator i laduje a z akumulatora wychodzi prad tzn ze problem gdzies poza alternatorem i akumulatorem jest ! zacznij od tego co cie nic nie kosztuje czyli od sprawdzania! jezeli auto jest po dzwonie to sprawdz czy nigdzie zadna z wiazek nie jest przetarta po naprawie lub uszkodzona ! mozesz sprawdzic czy wszystkie przekazniki sa w dobre miejsca wlozone chociaz wydaje mi sie ze ich chyba nie da sie inaczej wlozyc ! a moze gdzies jakiejs masy brakuje ?! z autami po dzwonie roznie bywa i wszystko zalezy kto je naprawial :$

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 2 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości