Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Passat B5] STOP-ABS ... to jakiś problem ?
PostWysłany: Nie 11 Gru, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

dzis rano jak go odpalalem (tdi) to zapalila mi sie czerowna kontrolka na wyswietlaczu komputera STOP-ABS po chwili zgasla... co to oznacza?

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf II GTi Wolfsburg Edition
jak tylko migła to nic takiego bo zgasła to uzbroił sie spowrotem ;)

gożej jak sie pali cały czas to wtedy trzeba diałać :(

bo jest wyłączony ABS

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

no po odpaleniu zgaslo ale mialem tak dopiero pierwszy raz ... a zdarzalo mi sie juz wpasc w poslizg i abs bylo czuc na pedali i dobrze rozlanczal hamulce wiec dzialal. a ten napis wyswietlil sie tak na gdzies 3 sekundy slychac bylo ten dzwiek taki jak przy rezerwie i po tych 3 sekundach czy tam 4 zgaslo i nic sie juz nie wyswietlilo. ponownie go przepalalem juz pozniej jest wsio ok. ale czemu tak sie stalo nie wiem...

Temat postu:
PostWysłany: Pon 12 Gru, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

dalej sie to pojawia...naprawde nikt nie wie o co tam moze chodzic... (dodam moze ze jest po w sumie dosc delikatnej stluczce coprawda w przod tzn prawa strone ale tam nawet nie odwazylo sie kola dotknac ... a uno poszlo do kasacji i wypadla mu skrzynia)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

to normalne ze sie kontrolki przy odpalaniu zaswieca, musiales wczesniej na to uwagi poprostu nie zwracac :)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

wiem co mi sie wyswietla przy odpalaniu.. i te kontrolki mi sie tak wlasnie swieca od chwili kolizji. slyszalem tylko ze bardzo zle bendzie jezeli nie sgasna.. nie mam narazie jak s[rawdzic tego abs-u bo albo nie ma gdzi9e albo jest zbyt sucho i ciezko stracic kontakt z nawierzchnia. ale to dziwne w sumie... bo wczesniej dzialal abs a to sie nie swiecilo.. i to zalezy keidy raz sie wlacza a raz nie.

i to nawet nie jest zwykla kontrolka tylko monit na wyswietlaczu kompa .. :lipa:

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf II GTi Wolfsburg Edition
może być tak po dłuższym postoju że gubisz podciśnienie i sie pali wtedy a jak pompa już nabije po rozruchu to gaśnie to jest o.k

sprubuj jeszcze zapalić i po chwili zgasić auto i zabacz czy też sie zapala jak po chwili będziesz prudował odpalić

posprawdzaj sobie jeszcze wężyki i sprawdzi czy ci nie ucieka gdzieś podciśnienie ;)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

o widzisz to juz lepiej. takie cos juz abrdziej mi pasuje. przynajmniej jest realna przyczyna bo stal w warsztacie 2 tyg chyba nawet nie przepalany.

a mam takie jeszcze jedno pytanko. jak to jest z wyswietlaczami w passacie. mam paska z 98` roku z 26 grudnia:D i mam ta stara nawigacje (telematik). i jak to jest z tymi wyswietlaczem kompa pomiedzy zegarami... czy tam maja mi sie pojawaiac wiadomosci typu : ze jest zaciagniety reczny ze brakuje plynu w spryskiwaczach, o cisieniu niewlasciwym oleju, o konczacym sie plynie hamulcowym, zbyt wysoka temp. plynu chodzacego itp. te monity powinny sie wyswietlac? tzn wiadomo po niemiecku ... ale u mnie wogule sie nigdy nie pojawialy. Np przy prozaicznym zaciagnieciu recznego.

To sie jakos ustawia w module komfortu...?

Temat postu:
PostWysłany: Pią 30 Lis, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

jamajama 1.8t 1999 mam podobny problem z ABS-em i zaczynało się sporadycznyn pojawianiem się /świeceniem/ kontrolek, teraz świecą się przy każdym odpalaniu chyba że temperatur na zewnątrz jest poniżej 2C to ok 15 minut jest ok. i ABS działa prawidłowo. Później zapalają sie ponownie. Komputer wykazuje błąd spustowania - 0463 ?
1123 ałaa O co mogę z tym zrobić ?
Czego szukać ? [shadow=brown][/shadow]

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości