Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 2 [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 24 Kwi, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2
x-fly napisał(a):
trzymając sie cały czas tematu VW to zastanawiam się jak podnieść z 10 do 20 cm przód auta, podlewarowałem dzisiaj żeby móc oszacować w jakim stanie jest podwodzie i nadkola i jak spojrzałem na pasaciora z boku to sie normalnie podnieciłem i ośliniłem

Oj tu na tym forum Ci nikt w takiej sprawie nie pomoże, my tutaj przybliżamy nasze auta jak się da najmocniej do gleby ;)

Temat postu:
PostWysłany: Pią 25 Kwi, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

zrobie fote, wstawie i może wzbudze w kimś chętke na odglebienie ; >

[ Dodano: Nie 04 Maj, 2008 ]
nie chce zakładać nowego tematu więc wrzuce tutaj,

witam poza tym ;)

1. czy prawnie mogę nie montowac przedniego siedzenia dla pasażera a pasy bezpieczeństwa przełożyć na tył za pasażerem? i wozić na tylnym siedzeniu ludzi bez przedniego siedzenia?
2. czy da się jakoś w modelu B2 (32B) wyciszyć stuki przenoszone przez koła -> zawieszenie -> do kabiny / na kabinę? z bliska zawieha wyglada tak: przy kole amortyzator osadzony jest przez gumę do wahacza, w karoserii w kielichu bezpośrednio metal do metalu, sprężyna nie ma żadnej izolacji gumowej od karoserii z żadnej strony. zastanawiam się czy jeślibym z grubej gumy dociął pierścień i włożył pomiędzy kielich w karoserii a sprężynę to czy wytłumiłoby to stuki przenoszone dość mocno przez koła na kabinę...?
tak się w sumie zastanawiam że może to cały wahacz przenosi stuki, przecież piasta jest łączona z karoserią metal w metal, żadnych gumowych połączeń po drodze, ale mogę się mylić i stuki przenoszą wyłacznie sprężyny bo sam amortyzator raczej nie, toć to olejowy tłumik tylko
3. ostatnio włączyłem ogrzewanie tylnej szyby, po paru minutach poszedłem i ręką sprawdziłem i nie była ciepła, pewnie nie ma być ciepła ;)
napięcie dochodzi, samo ogrzewanie w szybie jest sprawne, wie ktoś może czy powinna być ciepła?

DO MODERATORA:
jakbyś przeniósł to co napisałem to zostaw tu linki do tematów a na drugi raz już będę zakładał nowe

pozdr :ok:

WITAM

teraz jest w 100% na temat:
powiedzcie mi na biegu jak ktoś się zna i może użyczyć wiedzy czy alternator od VW BENZYNIAKA będzie pasował do DIESLA ? można wstawić od benzyny do ropniaka? na obudowie jest 14V - wiadomo, ale nie wiem jak to z obrotami... ??

proszę o szybką odpowiedź bo mam okazję kupić niedrogo ze złomowanego auta a oferta jest ważna tylko do jutra !

dziękuje z góry i pozdrawiam
u mnie słońce nad morzem ;)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 2 [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości