Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [passat b5] silnik 1.6 uszkodzony komputer
PostWysłany: Pią 15 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

padl mi komputer i nie moge sobie z tym poradzic.... zaczelo sie tak ze zgasl mi nagle podczas jazdy 1 cylinder.sprawdzilem kable swiece ale okazalo sie ze leje mi caly czas 1 wtryskiwacz... dalem do jednego mechanika i powiedzial ze to komp teraz dalem do innego i tez stwierdzil to samo....mieszkam w anglii i nie ma tutaj czesci do 1.6 przerylem caly ebay i nic... niewiem co robic bo powiedzieli mi ze najlepiej bedzie jak kupie komplet czyli kluczyki licznik i kompa....ale slyszalem ze da sie jakos zestroic kompa od innego modelu z moim licznikiem czy to prawda?????...... co mam zrobic??? dane kompa 3b0907557p siemens 5wp4440 czy ma ktos taki na sprzedaz czy moze pomozecie mi takie cos zalatwic??? jestem polskim autem w uk i nie oplaca mi sie oddac go na szrot!!! :( prosze o fachowa porade!!!

prosze zapoznać sie z regulaminem i ZAKŁADAĆ POPRAWNIE TEMATY !!
turpik

Temat postu: Re: [passat b5] silnik 1.6 uszkodzony komputer
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
zawsze mozesz kupic w polsce kompa i zeby ci wyslali do UK w dzisiejszych czasach chyba nie jest to trudne. oczywiscie ze mozna kupic samego kompa i pozniej dostosowac zegary i immo ale najpierw znajdz elektryka ktory to zrobi bo sam raczej tego nie zrobisz

Profil    8234490

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4985237
Auto: 3BG AVF+
Rozumiem ze mechanicy wykluczyli sam wtryskiwacz??? mogl sie zawiesic w pozycji otwarty i dlatego caly czas podaje paliwo. Żeby miec pewnosc to mozesz w domowych warunkach zamienic wtryskiwacz 1 z 4 na probe i zobaczyc co sie dzieje. Moze tez przewod sterujacy wtryskiwacza 1 cylindra zwiera do masy i dlatego dzieja sie takie cuda. Masz moze jakies kody defektow???

Profil    4985237

PostWysłany: Sob 16 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

wtryskiwacz zamienilem i nic..dalej to samo....!!! znajomy mechanik sprawdzil mi to i powiedzial ze z kompa wychodzi staly sygnal na 1 gar :( czyli to chyba ten sterownik bedzie... wiem ze mozna kupic w pl ale jest tego bardzo malo (tych 1.6) na allegro sa tylko 2 o tym symbolu i troche sie poza tym boje czy mi wysle sprzedajacy dobra rzecz! znalazlem 2 ... jeden w Garwolinie kolo Wawy a 2 w Gorzowie wlp... moze jest ktos z okolicy i mogl by mi pomoc zeby to jakos sprawdzic czy cóś...

a dal bym rade to sam zrobic jak bym kupil w pl licznik kompa i kluczyki??? bo tu mi zaspiewali za to :o :o :o :o :o :o :o :oo :oo :oo :o :o :o smiechu warte normalnie

popytajcie sie znajomych moze ktos mana sprzedaz rozbitka passka help help help

a jesli zdecydowal bym sie na kupno nowego kompa tutaj to jego tez trzeba zestroic i immo?? itd?

czy da sie jakos rozebrac tego kompa i sprobowac naprawic... bo mam znajomego 300 km odemnie ktory pracuje w Vw service i powiedzial ze niby sie da ale to musial bym miec potwierdzone na 100 bo nie pojade na darmo taki kawal....

a co jesli bym kupil tu liczniki kluczyki i kompa caly komplet nawet z kablami ale od 1.8??? odpalil by chociaz???

PostWysłany: Sob 23 Sty, 2010 
VW User
VW User

Oczywiscie ze sterownik nadaje sie do naprawy to po 1.
Po 2 kupujac inny sterownik o tym samym numerze, podpinajac go pod auto odpalisz ale zaraz zgasnie z powodu uzbrojonego immo, najrozsadniej jest przerzucic w takim przypadku "immo" z twojego sterownika do nowego, bedzie dzialac. Nie pamietam teraz dokladnie ale u ciebie immo jest chyba tez w module komfortu

PostWysłany: Śro 27 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

dzieki GTH ... ale co ma do tego immo w modle komfortu??? nie rozumiem bo jeslibedzie to dzialac jak przezuce immo ze starego do nowego sterownika to nie bede juz musial grzebac w module komfortu nie?????????? :o gdzie sie znajduje immo w sterowniku??? jak to wyglada w ogole??

PostWysłany: Pon 08 Lut, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

autko juz zrobione...kupilem w pl kompoa za 149 zł przesylka 50 zł i................... podlaczenie 70 fontow i immo na kompie 120 fontow niestety ale to nie polska.... po miesiacu mi sie udalo... :ok: koniec tematu!!! dzieki wszystkim

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość