Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 7 z 27 [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 08 Gru, 2007 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Polo G40 było...
no lepiej za wczasu wszysrko zreperowac bo jak sie bedzie odkladac to to wiadomo..

Temat postu:
PostWysłany: Czw 13 Gru, 2007 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Witam ;)

Nic w temacie ostatnio nie piszę bo... nic się przy autku nie dzieje. Jako że nie dawał mi spokoju fakt że z okolic chłodniczki oleju oraz podstawy filtra sączy się delikatnie olej, postanowiłem nie zaniedbywać tego i wymienić uszczelki. Okazało się że w sklepach ich kupić nie można więc zostało tylko jedno - serwis. Zadzwoniłem i powiedziano mi że na uszczelkę pod podstawę filtra trzeba czekać około tygodnia czasu ponieważ muszą ją sprowadzić z Niemiec więc... cierpliwie czekam.

Nie zaczynam w międzyczasie nic innego przy autku bo nie lubię robić "piętnastu" rzeczy na raz. Nigdzie mi się nie śpieszy więc nic się nie stanie jak autko postoi jeszcze kilka dni ;)

Pozdrówka ;)

Witam ponownie ;)

Właśnie przed chwilą nawiedził mnie listonosz i przyniósł tajemniczą paczkę.

Image

Oczywiście miał lekkiego zgnilca bo w miejscu gdzie wpisuje się odbiorcę widniało: Jaruś Bołonkowski :$

Image

Otworzyłem więc ją czym prędzej a w środku znalazłem butelkę z wodą. Dobrze się składało bo właśnie miałem iść do kuchni żeby czegoś się napić :) Troszkę cierpka była ta woda ale dało się wypić ;)

Image

A oprócz tego w paczce znajdowały się też ściereczki. Były jak znalazł bo troszkę się oblałem tą wodą i gdyby nie one to musiałbym biec do łazienki :$

Image

Tylko nie rozumiem po co ktoś mi jeszcze wysłał kilka pogiętych ulotek z telefonami... Były tak pomiędolone że nawet poczytać tego się nie dało :lipa: No trudno...

Image

A tak na poważnie to wielkie dzięki dla LukasaTDI za przesłanie mi odrobinki płynu do czyszczenia skóry jamajama Przetestuję napewno :)

Pozdrówka ;)

PS: LukasTDI, przy najbliższej okazji na jakimś zlocie postawię Ci jakieś żelki ;)

Ostatnio edytowany przez B_O_N_K, Sob 15 Gru, 2007, edytowano w sumie 1 raz

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Czw 13 Gru, 2007 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
B_O_N_K napisał(a):
postawię Ci jakieś żelki ;)

Konkurencja widze rosnie :D niee

Czekamy na efekty :)

Temat postu:
PostWysłany: Pią 14 Gru, 2007 
VW Zone Papla
VW Zone Papla

Gadu-Gadu: 6607071
Auto: na co dzień...
Tajemnicze 3 literki:
Image

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Może mi ktoś taki znaczek sprawić jako prezent pod choinkę :) Nie pogniewałbym się :) Z mojego Corka oznaczenie to znikło (zostało oderwane/skradzione) jeszcze u poprzedniego właściciela :[ Podobnie jak znaczek VR6 z atrapy :[

Ogólnie strasznie ciężko będzie znaleźć te SLC ponieważ w Polsce jeździ może raptem kilka sztuk Corrado w tej wersji.

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
B_O_N_K napisał(a):
Może mi ktoś taki znaczek sprawić jako prezent pod choinkę :) Nie pogniewałbym się :) Z mojego Corka oznaczenie to znikło (zostało oderwane/skradzione) jeszcze u poprzedniego właściciela :[ Podobnie jak znaczek VR6 z atrapy :[

Ogólnie strasznie ciężko będzie znaleźć te SLC ponieważ w Polsce jeździ może raptem kilka sztuk Corrado w tej wersji.

Pozdrówka ;)

bonk.. jest fajna stronka w usa.. ktora ma wszystki bajery do VW/Audi.. ale nie jakis monster tuningi tylko same smaczkowe detale.... tam poszukaj... dolar slabo stoi i tez to drogiee nie jest wiec mozesz sciagnac sobie ze stanow

http://www.tmtuning.com/vw/

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Niestety emblematu "SLC" nie ma na tej stronce. Ogólnie jedyne miejsce gdzie znalazłem taki znaczek to ebay.com kilka dni temu.

A tak w ogóle to dzisiaj dowiedziałem się że w serwisie czekają już na mnie zamówione uszczelki do Corka tak więc po niedzieli ciąg dalszy wylegiwania się pod samochodem ;)

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Sob 15 Gru, 2007 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

moze sptytaj sie w servisie ile by chcieli za ten znaczek bo nieraz jak sie wszystko przeliczy to wychodzi w miare atrakcyjna cena. pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Sob 15 Gru, 2007 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Niestety nie mam numeru części a tylko to dałoby szansę zamówienia tego emblematu. Serwis twierdzi że jedyna wersja Corrado VR6 jaką mają w swoich ETKAch to wersja europejska tak więc mogą sprzedać mi co najwyżej znaczek VR6 który to w europejskich wersjach był w miejscu amerykańskiego znaczka SLC.

Tak więc sprawa nie będzie taka prosta jak się wydaje. Poza tym na razie skupiam się na sprawach technicznych - wygląd jak na razie na drugim miejscu.

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Czw 20 Gru, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Moje gratulacje niezłą sztukę wyrwałeś niedaleko do niego miałem gdybym wiedział kto wie ;) trzymam kciuki masz cierpliowość drugi coras w rodzinie :ok: może kiedyś wpadne w twoje okolice i odwiedze :) jakbyś miał jechać w moje to daj znać :hmm: a do nawilżania skóry najlepsza jest ciekła parafina tylko taka którą nie trzeba podgrzewać w aptece znajdziesz do kąpieli taką dają ... pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Czw 20 Gru, 2007 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

endrju_000 napisał(a):
Moje gratulacje niezłą sztukę wyrwałeś niedaleko do niego miałem gdybym wiedział kto wie ;) trzymam kciuki masz cierpliowość drugi coras w rodzinie :ok:

Dzięki ;) Aby go kupić musiałem przejechać niemal 1200km i nie spać przez ponad dobę :$ Mam nadzieję że Corek to doceni :$ Na razie jest przy nim troszkę pracy ale powolutku, w miarę możliwości będę starał się coś przy nim działać ;)

Przy okazji - wczoraj wymieniłem uszczelki chłodniczki oleju (te większe na fotce) i mam nadzieję że nic już się nie będzie sączyć ;) Uszczelki pod podstawę oleju nie wymieniałem bo po odkręceniu chłodniczki i dokładnym obejrzeniu podstawy fitra (dopiero w ten sposób miałem możliwość wnikliwszego jej obejrzenia) uznałem że nie ma sensu wymieniać czegoś co nie powoduje żadnego przecieku ;) Ucieszyło mnie to dość mocno bo w odkręceniu podstawy filtra oleju przeszkadzałby mi kompresor od klimatyzacji i miałbym przy tym sporo zamieszania :$

Image

A dzisiaj jakoś nie miałem zbytnio weny na cokolwiek. Poza tym troszkę problemy ze zdrowiem na koniec dnia się odezwały więc tylko zamontowałem wewnętrzne lusterko, przykręciłem tablice (w końcu) i dałem się na spokój.

A tak poza tym to w poniedziałek przybrałem się aby przetestować płyn do czyszczenia, którego troszkę dostałem od LukasaTDI (dzięki wielkie jamajama ) i muszę przyznać że płyn jest dość skuteczny bo zabrudzenia schodzą dość łatwo i fotele nabierają miękkości i połysku, jednak skóra na fotelach jest zbyt mocno poniszczona (popękana) aby takie czyszczenie rozwiązało sprawę :( Będzie trzeba reanimować ją w jakiś inny sposób :$ Nawet już w mojej głowie zrodził się pomysł jak to zrobić no ale na razie nic nie będę przedwcześnie pisał ;)

Pozdrówka ;)[/quote]

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Nie 23 Gru, 2007 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Witam ponownie ;)

Dzisiaj zrobiłem sobie pierwszą dłuższą przejażdżkę Corkiem i przy okazji strzeliłem kilka fotek ;) Co do jazdy to na koniec troszkę delikatnie poszalałem i muszę przyznać że byłem pod niemałym wrażeniem jego "pierdnięcia" :ok:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
ALe klamke to mial ktoras zmieniana bo w jednej jest chromowana wkladka a w drugiej czarna niee az kuje w oczy !!

heheh a na serio to bardzo mi sie podoba ten czarny lakier. Jakie to jest oznaczenie ?

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 459154
Auto: WHITE MK2 GL
wycacany ze HO HO

MK2 in progress...
 Profil    459154

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

rolek napisał(a):
ALe klamke to mial ktoras zmieniana bo w jednej jest chromowana wkladka a w drugiej czarna

Co do klamek to i tak jest pewien plan więc nie przywiązuję do tego uwagi. Z resztą obecnie priorytetem jest coś innego ;)

rolek napisał(a):
heheh a na serio to bardzo mi sie podoba ten czarny lakier. Jakie to jest oznaczenie ?

LO41 - Black A1

grzaneczka997 napisał(a):
wycacany ze HO HO

A gdzie tam - nawet nie miałem okazji go porządnie wymyć a tym bardziej nawoskować :$

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 7 z 27 [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości