Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 42 z 65 [ 962 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 07 Lip, 2006 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

50zł / szt.

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

krupi napisał(a):
50zł / szt.

Obecnie muszę odpuścić... A po drugie na Allegro za 149zł jest cały komplecik ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
obejzałem cały temacik. Golfik naprawde ładny.

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Miro napisał(a):
obejzałem cały temacik. Golfik naprawde ładny.

Dzięki ;) Miło przeczytać takie słowa ;)

Pozdrawiam ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Sob 08 Lip, 2006 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5546714
Auto: audi 60L 72' x2
Ja juz sie kiedys wypowiadalem na temat tego gofera wiec duzo nie bede pisal jest przepiekny...Jak dla mnie ta twoja furka to straszny KOZAK!!!

Profil    5546714

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

B_O_N_K napisał(a):
Obecnie muszę odpuścić...

Tak też zrób.
Jest lato, zamiast grzebać przy aucie,
to byś se popływał , a nie siedzisz na brzegu. ;)

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Bonku golfina prezentuje sie znakomicie....mam nadzieje ze na VWMania znow obczaje ja z bliska :-D

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Poncek17 napisał(a):
Ja juz sie kiedys wypowiadalem na temat tego gofera wiec duzo nie bede pisal jest przepiekny...Jak dla mnie ta twoja furka to straszny KOZAK!!!

Straszny KOZAK? - Plotki jakieś ;) Jeszcze kilka rzeczy bym w nim chętnie zmienił... :$

[ Dodano: Sob 08 Lip, 2006 ]
ml2210 napisał(a):
B_O_N_K napisał(a):
Obecnie muszę odpuścić...

Tak też zrób.
Jest lato, zamiast grzebać przy aucie,
to byś se popływał , a nie siedzisz na brzegu. ;)

Z tym siedzieniem na brzegu to niestety wina moich kolan które nie lubią zimnej wody :smutny:

[ Dodano: Sob 08 Lip, 2006 ]
orzech napisał(a):
Bonku golfina prezentuje sie znakomicie....mam nadzieje ze na VWMania znow obczaje ja z bliska :-D

No to ba :-D VWmania obowiązkowa :ok:

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Nie 09 Lip, 2006 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
Siema,często tutaj zaglądam i obserwuje sobie temacik.Auto ogólnie Ok ale pare drobiazgów mi nie pasuje.

1.przdni zderzak na ostatnich fotkach po grillem przydało by się wyrównać,2 godzinki pracy i będzie efekt widoczny :((
2.szkoda że wlew dałeś na klapkę w tylnim zderzaku :((
3.dla mnie brakuje brewki na grillu,jakoś bardziej mi się podoba jak jest :((
4.na koniec felgi,w moim typie są z rantem ewentualnie jak bbs to podobają mi się ale 16.

W podsumowaniu golfik bardzo ładny :ok: ale jak dla mnie to te 3 drobiazgi i te felgi były by do poprawienia.Taka jest moja opinia na temat Twojego golfika,pomimo tego i tak częso tutaj zaglądam bo przyciąga uwagę.Mam nadzieje że nie masz mi za złe wytknięcie tych wad ale po to są opinie żeby sie wypowiedzieć a właśnie taka jest moja.

;)

Pozdrowienia z Tychów.

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

krzyh napisał(a):
Mam nadzieje że nie masz mi za złe wytknięcie tych wad ale po to są opinie żeby sie wypowiedzieć a właśnie taka jest moja.

Witam ;)

Ozywiście że nie mam Ci tego za złe. W pierwszym poście tego tematu napisałem że zakładam temat po to aby przeczytać Wasze opinie, porady i podpowiedzi na temat autka tak że wszystko jest ok ;)

No więc tak... Co do zderzaka to faktycznie - pod prawą lampą jest troszkę niżej niż na całości. Najgorsze że zderzak nie jest oryginalny i jego wykonanie pozostawia nieco do życzenia... Jednak nie zmienia faktu że trzeba coś z tym zrobić.

Wlel lpg... na klapce miał być tylko chwilowo a już tak ponad pół roku jeżdżę :$ Obecnie brakuje mi koncepcji gdzie go skitrać aby było ok...

Brewka... robiłem już dwa podejścia do montarzu ale za każdym razem natrafiałem na jakieś lipne wykonanie z żywicy. Wnerwiłem się i powiedziałem sobie: dość!!! Chciałbym zamontować coś oryginalnego (jakiejś konkretniejszej firmy), wykonanego z plastiku a nie z żywicy lecz nigdzie nie mogę tego kupić :((

Co do felg to dla mnie podobają sie BBSy... nawet bardzo. Jedyne co bym w nich zmienił to ranty (na szersze) lub w ogóle całe na RSy... no ale zobaczymy... Co do ich rozmiaru to jakoś nie widzą mi się w mk2 większe felgi niż 15"

PozdróVWka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
a postaram się dać małe rady,może skorzystasz

co do przodu to niestety te zderzaki takie są że od ciepła sie odkształcają,najprościej kupić kątownik ale aluminiowy (w obi są takie po niecałe 10 zł za 2 metrowy) ja wiem 2cm na 2cm i podłożyć go z dołu zderzaka przy samym rancie gdzie jest pofalowany i malutkimi czarnymi nitami przynitować.Nitów na pewno nie będzie widać gdyż będą schowane pod grillem.Ale musi to być kątowniczek bo płaskownik też sie wygnie a kątownik już nie.Może to nieprofesjonalne rozwiązanie ale na pewno najtańsze i proste w montażu.

Co do tyłu to polecał bym schować wlew pod zderzak tak jak miałem ja w jedynce, pod szerokim zderzakiem nie widać go na pierwszy rzut oka.W czerwonym słabo widać a w ciemnym to już wogóle

Image

Sorki za to zdjęcie ale chciałem Ci pokazać jak słabo go widać

Co do felg to ranty poprawiły by ich wygląd ale o nie to bardzo ciężko.16 też złe takie nie są a zakładając odpowiednią oponę nawet można zrobić kolo mniejsze od 195x50x15.ja polecam taką 16 :

Image

no ale takie kosztują niestety , ale myśle że jak piszesz o rantach to masz taki plan a on już zmieni wygląd samych kółek.

Pozdr.

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

dokladnie. Mam w domu oponki 195/50/15 i 195/40/16 i ta druga jest duzo mniejsza, jest nawet mniejsza od 195/45/15, nie wiem dokladnie ile i nie chce mi sie teraz liczyc ale wyglada to duzo lepiej, bo masz mniej opony, a wiecej felgi (a licznik prawie nie przeklamuje)
ja wlasnie zniszczylem jedna 195/40/16 takze albo dokupie jedna conti sport contac 2 (6,5-7 mm) albo sprzedam swoja w takim stanie, albo sprzedam cale swoje kola, bo i tak jezdze teraz na zimowkach :/, ehh jak nie urok to sraczka...

Audi A3 8P OEM+ projekt viewtopic.php?f=98&t=96254&view=unread

Temat postu:
PostWysłany: Pon 10 Lip, 2006 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
djbros napisał(a):
195/40/16 i ta druga jest duzo mniejsza, jest nawet mniejsza od 195/45/15, nie wiem dokladnie ile i nie chce mi sie teraz liczyc ale wyglada to duzo lepiej,

Nie wydaje mi się, różnica cala w rozmiarze felgi to 2,61cm, natomiast 5% w profilu to różnica niecałego cm.

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

krzyh napisał(a):
co do przodu to niestety te zderzaki takie są że od ciepła sie odkształcają,najprościej kupić kątownik ale aluminiowy (w obi są takie po niecałe 10 zł za 2 metrowy) ja wiem 2cm na 2cm i podłożyć go z dołu zderzaka przy samym rancie gdzie jest pofalowany i malutkimi czarnymi nitami przynitować.Nitów na pewno nie będzie widać gdyż będą schowane pod grillem.Ale musi to być kątowniczek bo płaskownik też sie wygnie a kątownik już nie.Może to nieprofesjonalne rozwiązanie ale na pewno najtańsze i proste w montażu.

Ja planuję zrobić to nieco inaczej... Wziąć kawałek listewki odpowiedniej grubości, posmarować nieco sylikonem i wcisnąć pomiędzy belkę zderzaka a zderzak. Efekt będzie taki że zderzak nie będzie się zapadać a przy okazji obędzie się bez nitów ;)

krzyh napisał(a):
Co do tyłu to polecał bym schować wlew pod zderzak tak jak miałem ja w jedynce, pod szerokim zderzakiem nie widać go na pierwszy rzut oka.W czerwonym słabo widać a w ciemnym to już wogóle

Też nad tym myślałem ale przy glebie z tyłu -60mm bardzo łatwo będzie zachaczyć tym wlewem o krawężnik. Na "krótkich" parkingach parkuję tyłem aby dojechać tylymi kołami do samego krawężnika i tym samym schować przód aby nie wystawał na ulicę.

krzyh napisał(a):
Co do felg to ranty poprawiły by ich wygląd ale o nie to bardzo ciężko.16 też złe takie nie są a zakładając odpowiednią oponę nawet można zrobić kolo mniejsze od 195x50x15.ja polecam taką 16 :

[url=http://img210.imageshack.us/img210/5746/g108yh8vz.jpg]Obrazek[/URL]

no ale takie kosztują niestety , ale myśle że jak piszesz o rantach to masz taki plan a on już zmieni wygląd samych kółek

Jakoś 16" mi się nie widzą w mk2. Mam 15" z oponą 195/45/15 i już to jest na niektóre polskie drogi hardcor'owy profil. Aby uzyskać taką samą średnicę koła przy feldze 16" musiałbym założyć opony 215/30/16... a z kupnem takiej opony byłby bardzo duży problem bo nie wiem czy opony o takim rozmiarze są w ogóle produkowane... Najniższy dostępny w Polsce profil 16" o szerokości 215 to 35 a 215/35/16 nie zmieszczą mi się w nadkolach. Nie wspominam już o prawdopodobieństwie pogięcia felg na naszych pięknych, równych drogach przy założeniu 215/30/16...

Co do rantów to szukam okazji na niedrogie szerokie ranty bo wydawać ponad 100 euro za jeden rant nie mam zamiaru.

PozdróVWka ;)

[ Dodano: Pon 10 Lip, 2006 ]
djbros napisał(a):
Mam w domu oponki 195/50/15 i 195/40/16 i ta druga jest duzo mniejsza, jest nawet mniejsza od 195/45/15, nie wiem dokladnie ile i nie chce mi sie teraz liczyc ale wyglada to duzo lepiej, bo masz mniej opony, a wiecej felgi (a licznik prawie nie przeklamuje)

Hmmm... nie wiem jakim cudem tak Ci to wychodzi :o

Średnice kół przy założonych oponach:
195/50 na 15" - 481,5mm
195/45 na 15" - 471,75mm
195/40 na 16" - 487,6mm

Tak więc 195/40/16 jest WIĘKSZA od 195/50/15 o 6,1mm i aż o 16mm od 195/45/16...

PozdróVWki ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

[quote="B_O_N_K"]
Hmmm... nie wiem jakim cudem tak Ci to wychodzi :o

Średnice kół przy założonych oponach:
195/50 na 15" - 481,5mm
195/45 na 15" - 471,75mm
195/40 na 16" - 487,6mm

Tak więc 195/40/16 jest WIĘKSZA od 195/50/15 o 6,1mm i aż o 16mm od 195/45/16...

PozdróVWki ;)[/quote]

Chyba coś się pomyliło z tymi średnicami, gdyż wyglądają one następująco:
195/50 na 15tkach = 57,6 cm
195/45 na 15tkach = 55,65 cm
195/40 na 16tkach = 56,24 cm ;)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 42 z 65 [ 962 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 65  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość