Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 37 z 65 [ 962 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 06 Cze, 2006 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

RoleK napisał(a):
Mi by w polówce starczyło takie audio ;)

Mi jak na razie też starcza... ale to dlatego że mam ważniejsze wydatki, hehe ;)

[ Dodano: Wto 06 Cze, 2006 ]
kali52 napisał(a):
bardzo fajne audio :hmm:

Wiem, wiem - zalatuje troszkę wiejskim tuningiem no ale cóż... na razie musi tak pozostać.

kali52 napisał(a):
słuchaj mam pytanie ile ci pali gazu na mieście?

A tego to nie powiem bo nie wiem... Nie mam jak sprawdzić bo mieszkam w dość małej miejscowości i często muszę jeździć do pobliskiego Augustowa oddalonego o 13km, tak więc robię więcej trasy niż miasta. Tym bardziej że do pracy mam 400m i nie ma sensu jeździć autkiem.

PozdróVWka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Wto 06 Cze, 2006 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Czarne
B_O_N_K napisał(a):
Wiem, wiem - zalatuje troszkę wiejskim tuningiem no ale cóż... na razie musi tak pozostać.

pierdoły gadasz

Temat postu:
PostWysłany: Śro 07 Cze, 2006 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: mk1 Cabrio 1.820VT, mk5 .:R32, T4 Multivan 2.5TDI++ do lawety :)
Skoro nie jestes audiofilem to napewno styka :), tylko te glosniki w dzwiach smiesznie wygladaja :P

Pozdro !

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

kali52 napisał(a):
B_O_N_K napisał(a):

pierdoły gadasz

Nie wiem... ja jakiś lekki niedosyt czuję jak patrzę na te głośniki... :$

[ Dodano: Sro 07 Cze, 2006 ]
jeloniusz napisał(a):
tylko te glosniki w dzwiach smiesznie wygladaja :P

Nom :) Po prostu powinne być nieco mniejsze... no ale gdy kupiłem Golfa już tak było i jakoś nie było okazji coś z tym robić ;)

PozdróVWka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4487409
Auto: MKII VR6, Scirocco MKII GTII
B_O_N_K napisał(a):
kali52 napisał(a):
B_O_N_K napisał(a):

pierdoły gadasz

Nie wiem... ja jakiś lekki niedosyt czuję jak patrzę na te głośniki... :$

jeloniusz napisał(a):
tylko te glosniki w dzwiach smiesznie wygladaja :P

Nom :) Po prostu powinne być nieco mniejsze... no ale gdy kupiłem Golfa już tak było i jakoś nie było okazji coś z tym robić ;)

PozdróVWka ;)

dawaj lepiej wykresy z hamowni

Profil    4487409

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

borys napisał(a):
dawaj lepiej wykresy z hamowni

Będą, będą tylko muszę skaner odkopać z kurzu ;)

Ok, przewaliłem stertę kurzu i dokopałem się do skanera ;)

No więc od początku... Po tym jak na G-techu zaczęło wyskakiwać mi w okolicach 8.5/8.7 do "setki" i po tym jak udało mi się objechać 2.0 16V (9A) w mk2, zacząłem zastanawiać się ile moje autko ma mocy i momentu...

Jako że mieszkam na podlasiu i hamownia w tych stronach jest rzeczą co najmniej rzadko spotykaną powoli wątpiłem abym gdzieś na miejscu shamował autko. Wiedziałem że na Politechnice Białostockiej jest hamownia ale używa się ją tylko i wyłącznie na potrzeby uczelni.

Jednak okazało się że w Białymstoku jest także druga hamownia - w firmie AC. Niestety panowie za pomiar rządają 150zł. Na szczęscie udało się z nimi przygadać i obniżyli cenę pomiaru pod warunkiem że przyjedzie kilka autek. Tak więc zebrało się nas pięcioro czy sześcioro (dokładnie nie pamiętam) i cena pomiaru została stargowana ze 150 na 80zł.

Takim to sposobem 22 maja pojechałem na hamownię.

Przede mną było hamowane Polo 6n z 1.9TDI pod maską. Seryjnie silnik ten posiada 130KM ale że VW do tych silników lubi dawać "gratisy", właścicielka liczyła na około 140KM. Niestety Kaśkę spotkało rozczarownie ponieważ na wykresie pojawiła się skromna seria... 129KM i jakaś dziwna charakterystyka momentu obrotowego. Panowie z hamowni zrzucili za to winę najpierw na seryjny układ wydechowy (poprzedni silnik 1.9D) a później dodali do tego padający przepływomierz.

No i nadeszła kolej na moje autko... Golfik został przywiązany i zaczął się pomiar.

Image

Image

Image

Początkowo chłopaki (podobnie jak w przypadku Polówki) nie dawali sobie rady ze zrobieniem pomiaru i wychodziły wykresy podobne do tego:

Image

Ostatecznie pojawiły się takie oto wyniki:

Image

Image

Muszę przyznać że się rozczarowałem bo okazało się że atko nie trzyma nawet serii (112KM/159Nm) :smutny: Pomyślałem że Borys w swoim mk2 musi mieć zajeżdżony silnik i dlatego dałem radę go objechać. Jednak nie dawało mi spokoju to że mam około 8.6sek do setki. Autko z taką liczbą KM i Nm nie powinno mieć takich czasów oraz to, że wykresy(jak na mój gust) za bardzo się od siebie różnią. Jako że spieszyłem się do pracy nie czekałem na wyniki reszty autek i nie wnikając w szczegóły pojechłem do pracy.

Jak się później dowiedziałem podczas pomiarów Zalesia Corrado G60 też były probelmy i wychodziły poszarpane wykresy. Ostatecznie wykazało mu 143KM i 167Nm :o Byłem tym bardzo dziwiony ponieważ silnik Corrado przeszedł konkretny remont (w tym regenerację sprężarki) i kilka modów (mniejsze kółko na kompresorze, zmienione wałki rozrządu, zmienony program sterujący pracą silnika) a okazało się że nie ma nawet serii. Tym bardziej że Zaleś swoim autkiem objechał 191KM mk3 VR6 (dane z hamowni politechniki).

Jednak po tym jak nie zhamowano autka Berciaka ponieważ wykrzaczyła się hamownia było wiadomo że hamownia w AC na ulicy 27 lipca 64 w Białymstoku to jedna wielka lipa. :lipa: Tym bardziej że jak się później dowiedziałem Borys w swoim mk2 w chwili gdy stanęliśmy na prostej miał 125KM (dane z hamowni politechniki)

Wnerwiłem się bo dalej nie było wiadomo ile tak naprawdę KM i Nm ma moje autko. Nie licząc tego że przepadła kasa za pomiar (80zł + 40zł za dojazd).

Na szczęście okazało się że z okazji Forum Motoryzacyjnego organizowanego przez Wydział Mechaniczny Politechniki Białostockiej udostępniona była hamownia za free :ok: Pierwszym zhamowanym autkiem była wspomniana wcześniej Polówka. Winik tym razem zadowolił właścicielkę całkowicie - 140KM i 320Nm ;)

Oczywiście zhamowałem też moje autko i oto wykres:

Image

Nie muszę chyba wspominać że spodziewałem się czegoś więcej - przynajmniej serii :smutny: Jednak nie dałem spokoju i spytałem jakim sposobem dałem radę objechać 125KM Golfa mk2. Niestety jedyną odpowiedzią jaką usłyszałem to to że Borys jest ciężejszy ode mnie i jak troszkę schudnie to już go nie objadę... :$

Po mnie badał się Tomek swoim mk3 VR6 i okazało się że już nie ma poprzednich 191KM a ma zaledwie 176KM :o Gdzie się podziało brakujące 15KM nie wiadomo. VR wymiata jak wymiatał a hamownia pokazała 15KM mniej :o

Tak więc sam już nie wiem co myśleć o tych wynikach z hamowni, o tym że G-tech pokazuje mi około 8.6 sek do setki i o tym że objechałem 125-konne autko Borysa... :o

PozdróVWka ;)

Ostatnio edytowany przez B_O_N_K Śro 07 Cze, 2006, edytowano w sumie 4 razy

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: golf mk1
.... hmm czytam i czytam ... i chol**** wie co myslec... ale wiem jedno... ten GOLF zapie**** niemilosiernie !!!!! :)

... B_O_N_K ... przeciez ten golf ma 75KM toc to 1,8 8V AAM :) ... zdrowa seria i cos wiencej hehe

... pozdrawiam

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Nolnejm napisał(a):
.... hmm czytam i czytam ... i chol**** wie co myslec... ale wiem jedno... ten GOLF zapie**** niemilosiernie !!!!! :)

No ja po tych wynikach zgłupłem zupełnie :o

Nolnejm napisał(a):
... B_O_N_K ... przeciez ten golf ma 75KM toc to 1,8 8V AAM :) ... zdrowa seria i cos wiencej hehe

Taaa... AAM na "malutkim" dopingu w postaci głowicy od PB :) A tak poważnie to ciekawe co się stało z poprzednim blokiem...

Tak czy inaczej obojętne ile pokazało i tak chodzi tak samo jak wcześniej... czyli zap***dala masakrycznie :ok: chociaż nikt nie wie dlaczego :$

PozdróVWka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6805063
Auto: szybkie polo TDI;-)
Oj B_O_N_K ważne że twoje auto jeździ jak jeździ :D

Ale historyja zajefajna yupii
mała poprawka 141KM/324Nm
i ja w te pomiary z PB wierzę
Pozdrówka

Profil    6805063

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Katherina napisał(a):
Oj B_O_N_K ważne że twoje auto jeździ jak jeździ :D

Ale historyja zajefajna yupii
mała poprawka 141KM/324Nm
i ja w te pomiary z PB wierzę
Pozdrówka

O, pojawiła się sama właścicielka wspomnianej Polówki :)

Co do pomiarów z PB to faktycznie wydają się być prawdziwe. U Ciebie pokazało dokładnie tyle ile te silniczki normalnie mają, u Berciaka też by się wszystko zgadzało a u Tomka może coś się wysrało delikatnie w VRze i dlatego 15KM mniej niż poprzednio. Szkoda tylko że Zaleś swoim Corrado nie przyjechał...

Z resztą jak dla mnie to mogło nawet pokazać 70KM i 120Nm - ważne aby Golfik miał te 8.5 do setki :ok:

"Historyja zajefana"? - Miło to słyszeć (a raczej czytać) ;)

PozdróVWka ;)

Aha, bym zapomniał... Przepraszam za uszczuplenie osiągów małego wymiatacza, hehe ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Sob 10 Cze, 2006 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

B_O_N_K napisał(a):
ważne aby Golfik miał te 8.5 do setki

dokładnie jak masz tyle od setki to super lata :ok:

ehh sory że jeszcze raz to pisze, no ale maskrycznie piękny ten twój golf nie można się napatrzeć

:hmm: :hmm:
pozdro

Temat postu:
PostWysłany: Sob 10 Cze, 2006 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

kali52 napisał(a):
dokładnie jak masz tyle od setki to super lata :ok:

Nom, jak na taki silnik to muszę przyznać że chodzi to bardzo ładnie ;)

kali52 napisał(a):
maskrycznie piękny ten twój golf nie można się napatrzeć

Ej, no - bez przesady. Jest wiele mk2 ładniejszych od mojego, naprawdę. Poza tym jeszcze jest co w nim zmienić aby wyglądał lepiej... jedynie względy finansowe mnie przyhamowują... :$

PozdróVWka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Nie 18 Cze, 2006 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: mk1 Cabrio 1.820VT, mk5 .:R32, T4 Multivan 2.5TDI++ do lawety :)
to opowiadaj szeryfie :/

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

jeloniusz napisał(a):
to opowiadaj szeryfie :/

No więc tak... a z resztą - zdjęcia wszystko wyjaśnią... :((

Image

Image

Image

Jedynie dodam że to nie z mojej winy. Podłamany troszkę jestem bo to już trzecia stłuczka od kiedy mam autko (rok i 4 miesiące)... :((

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

no właśnie czytając twój topic to co jakiś czas ktoś ciągle się na ciebie ładuje, magenz masz jakis tam czy coś. :((
:/
współczucia

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 37 z 65 [ 962 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 65  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości