Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 26 z 27 [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Corrado VR6 2.8 SLC] by B_O_N_K
PostWysłany: Pon 11 Maj, 2009 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Tak jak wcześniej wspomniałem, w poprzedni weekend skończyły mi się tylne klocki hamulcowe. Jako że tył nie odgrywa tak dużej roli w hamowaniu, jedynymi ważnymi rzeczami przy szukaniu klocków było to aby nie pyliły na ciemny kolor. No i oczywiście aby nie były jakieś "lewe chińskie" :) Tak więc wybór padł na Ferrodo SL :)

Image

Oczywiście nie obyło się bez problemów. Najpierw ciężkie wyjęcie starych, zapieczonych klocków a później wciśnięcie tłoczków którym słabo chciało się ze mną współpracować.

Z jednej strony klocki nie były jeszcze w takim złym stanie:

Image

Za to z drugiej strony była masakra - jeden popękał i się wykruszył a drugi też już zaczynał się kruszyć:

Image

Do wciśnięcia, a raczej wkręcenia tłoczków, najpierw posłużył klucz od odkręcania tarcz od dużego fleksa a gdy on zaczął wymiękać przyszedł czas na wykonanie własnego :D

Image

Image

No i po chwili klocki były już na swoim miejscu:

Image

Na koniec foto z przejarzdzki :) Robione telefonem więc jakość jest jaka jest :unsure:

Image

Dodam tylko że obecnie parch znajduje się u Jarka lakiernika który poprawi w nim to i owo :)

Pozdrówka :)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

PostWysłany: Wto 12 Maj, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: 1.8 T
ty tez wspawujesz ćwiartke ? niee

PostWysłany: Wto 12 Maj, 2009 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

No to ba - przespawana ćwiara to podstawa :cfaniak:

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

PostWysłany: Nie 24 Maj, 2009 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Siemak :)

Jak wspominałem, w sobotę, dwa tygodnie temu podrzuciłem Corka do lakiernika (Jarka). Kiedyś ktoś malował lewy przedni błotnik i zrobił to tak dzielnie, że zaczęły się na nim pojawiać parchy. Poza tym był tak "prosto" wstawiony że aż raziło w oczy. Przy okazji do malowania poszły drzwi bo miały trochę rys i delikatnych wgnieceń.

Kilka fotek z malunków jakie dostałem od Jarka:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Auto odebrał we czwartek Knob :) Ja Corka zobaczyłem dopiero w sobotę rano tuż przed wyjazdem na majóvwkę.Szybko założyłem dystans, który w międzyczasie zakupiłem żeby tylne koła miały takie samo ET...

Image

Image

Image

Image

...i ruszyliśmy w drogę :)

Image

Image

Image

Image

Po drodze dołączył się do nas nolnejm służbową pandoliną a następnie Zaleś Corkiem i lukasz_61 z pablo029 Scirocco i w takim składzie polecieliśmy na zlot.

Pogoda na majóVWce była taka lipna że nawet nie chciało mi się robić fot. Machnąłem tylko kilka od niechcenia. Jena z nich:

Image

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Wczoraj zrobiłem parchem dokładnie 503km. Zero problemów, awarii, usterek, niedomagań, nic - po prostu wszystko elegancko. Nawet bez problemu przedarłem się przez wszystkie progi zwalniające jakie musiałem pokonać aby wjechać nim na parking strzeżony (na ten tydzień Corek zostaje w Wawie). Dzisiaj zachodzę radosny na parking, szybki kuken pod maskę, wsiadam, przekręcam kluczyk i... tylna część ciała :o Wyładowany akumulator :o Na szczęście osoba pilnująca autek miała przewody i była swoim samochodem więc z odpaleniem nie było problemu. Pomyślałem że to przez radio bo od jakiegoś roku, do wczoraj, nie siedziało w Corku żadne radio. Tak więc żeby doładować akumulator przejechałem się na myjnię (po drodze skillowałem 2 czy 3 samochody których właściciele myśleli że mają szybkie auta :D ) wyjąłem radio, umyłem autko, wsiadam, przekręcam kluczyk... tylna część ciała :o Przepchnąłem parcha żeby nie zajmować miejsca innym i... zrobiłem kilka fotek. Zadziwiające jest to z jakim spokojem przyjmuję jak coś się w nim wysra :D

Image

Image

Image

Image

Po zrobieniu paru fotek zaczepiłem pierwszą lepszą osobę na myjni i okazało się że posiada ona przewody. Pomógła mi odpalić autko, podziękowałem i pojechałem na stację paliw kupić przewody (nie gasząc silnika) po czym wróciłem na parking. Zobaczymy co będzie jutro. Tak czy inaczej już rozglądam się za tym ile trzeba szykować na nowy akumulator :$ Bo raczej nie sądzę aby to był jakiś problem z ładowaniem.

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

PostWysłany: Pon 25 Maj, 2009 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

A dziś odpalił :o Na bank dlatego że kupiłem przewody - na złość mi zrobił :P Ale ja to zapamiętam... od dziś koniec żłopania 98... strzela fochy to będzie musiał 95 się zadowalać :P

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

PostWysłany: Śro 27 Maj, 2009 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Jako że akumulator padł mi w niedzielę wieczorem a w poniedziałek rano miałem zaplanowany wyjazd do Kazimierza, nie było sensu robić nocą ponad 500km trasy aby odstawić Corka i wziąć Golfa, więc do Kazimierza wybraliśmy się Corkiem.

W poniedziałek rano odpalił o własnych siłach ale jak w Kazimierzu zostawiłem go na pół godziny, znów strzelił focha:

Image

Image

Podobnie dzisiaj przy wyjeździe do domu - postał dwa dni na trawniku przed kwaterą i znów foch.

Image

Image

Na szczęście kupiłem przewody więc z odpaleniem nie było problemu - pierwsze poproszone o pomoc osoby chętnie udzielały prądu :)

No ale najlepszą akcję wywinął dzisiaj w drodze powrotnej. Zatrzymaliśmy się na chwilę na stacji benzynowej, zgasiłem silnik, wyszliśmy z samochodu i co nagle słyszę za plecami? Odgłos zamykającego się Corka i włączającego się alarmu :o Kluczyki w stacyjce, telefony, dokumenty, kasa - wszystko w samochodzie :o Gdy już zacząłem wybierać szybę do wybicia (mam jedną trochę porysowaną) nagle przypomniało mi się jak przed wyjazdem otwierałem bagażnik z palca (kluczykiem). Na szczęście zapomniałem go zamknąć i dało się wskoczyć do Corka przez bagaja :) Chyba przez problemy z akumulatorem posrało się coś z alarmem - włączyła się jakaś magiczna funkcja czy jaki grom i zamyka autko chwilę po wyłączeniu silnika.

Się rozwydrzył coś ostatnio ten mój parch... :)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

VW User
VW User

hehe ty to się znim masz :) fura dobra a z et tej jednej felgi to niezły numer warto oglada dokładnie co się bierze nauczka na przyszlośc...

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
piekne to raddo. jak bys chcial sie kiedys go pozbywac daj znac :)

PostWysłany: Czw 28 Maj, 2009 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
masz zdrowie z tym correm :)

PostWysłany: Czw 28 Maj, 2009 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Polo G40 było...
skąd ja znam sprawę odpalania auta na kable:P... generalnie corrado bardzo ładne, troche oblookałem na majóvwce :)

PostWysłany: Wto 02 Cze, 2009 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

No i autko znów na Podlasiu.

Oczywiście w sobotę nie chciał dziad odpalić. Akumulator był tak wyładowany że po przewodach od innego autka ładowałem go ponad pół godziny aby zaczął kręcić (i tu należą się wielkie podziękowania dla właściciela Golfa mk4 który wykazał się ogromną chęcią pomocy oraz jeszcze większą cierpliwością).

Po wstawieniu Corka do garażu wziąłem miernik i troszkę pomierzyłem napięcia. Do alternatora nie było szans dojść więc mierzyłem na akumulatorze.

Na włączonym silniku i włączonych wiatrakach na drugim biegu:

Image

Na włączonym silniku i włączonych wiatrakach na pierwszym biegu:

Image

Na wyłączonym silniku i włączonych wiatrakach na pierwszym biegu:

Image

Na wyłączonym silniku i wyłączonych wiatrakach:

Image

Godzinę później:

Image

Na mój gust cała wina akcji z brakiem prądu leży po stronie alternatora a nie akumulatora. W któryś weekend wyjmę alternator i oddam go do regeneracji. Tyle tylko że nie wiem z której mańki się za to zabierać - rozbierać przód czy zdejmować kolektor ssący :$

Jakby tego wszystkiego było mało, gdy autko stało na parkingu strzeżonym w Wawie, zalało mi dywanik po stronie pasażera - zatkał się odpływ na podszybiu. No ale sytuacja już opanowana :)

Ogólnie chyba zaczynam tracić już do niego cierpliwość...

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

PostWysłany: Wto 02 Cze, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: 1.8 T
sprzedaj tego parcha i kupaj od atomowego składu to coś: viewtopic.php?f=40&t=40322&view=unread#unread

to nic ze bity 2 raz ale zdrowy silnik :D

PostWysłany: Czw 04 Cze, 2009 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Dzisiaj Knob wybadał dokładnie co było, a raczej jest, przyczyną zamotania z rozładowanym akumulatorem :) Wszystkiemu winny okazał się padnięty akumulator. Po włożeniu akumulatora od Knoba G60, VR odpalił bez najmniejszego problemu a napięcie ładowania wyniosło ponad 14V czyli z alternatorem i regulatorem napięcia wszystko oki :)

Tak więc na dniach będę musiał zakupić nowy akumulator i wszystko wróci do normy :)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 26 z 27 [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości