Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 19 z 27 [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 17 Cze, 2008 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Witam ;)

Już praktycznie prawie wszystko porobione w Corku jeśli chodzi o elektrykę - wiązka na swoim miejscu, wszystkie kable ładnie pospinane, wszystkie izolacje od podłączenia alarmu itp zastąpione koszulkami termokurczliwymi. Ogólnie zostało tylko założyć deskę. No ale to dopiero jak listonosz przyniesie głośniki bo chcę je zamontować i poprowadzić kable do nich zanim jeszcze założę deskę.

A tymczasem jutro po pracy podłączam wszystkie przełączniki, zegary i inne duperele, odpalam silnik i sprawdzam czy nic się nie jara.

Pozdrówka ;)

[ Dodano: Czw 19 Cze, 2008 ]
Hmmm... że tak ujmę... "Zawsze coś, zawsze coś... zawsze kur**a coś" :<

No ale od początku...

Wczoraj po pracy finalnie zakończyłem zabawę z instalacją, podłączyłem wszystkie przełączniki, zegary, podświetlenia i inne bajery (ogólnie wszystko oprócz założenia deski i boczków drzwi) i odpaliłem autko :) Ku mojej radości silnik pochodził kilka/kilkanaście minut i nic nie zaczęło się topić, palić, węglić ani tym podobnie :)

Tak więc z bananem na zębach wyłączyłem silnik i poszedłem zająć się tajemniczo wyglądającą paczką, którą chwilę wcześniej przywiozłem z poczty. Piszę przywiozłem bo listonosz zajechał na moment i powiedział że jest do mnie przesyłka ale takie paczki to niech sobie wożę sam :P Tak więc oto ona :>

Image

Po szybkim rozpakowaniu oczom moim ukazał się kompletny, troszkę porysowany ale nie popękany, zderzak starego typu wraz kierunkami, halogenami, całą kratką zderzaka i co najważniejsze... z szeroką dokładką :D

Image

Image

Dokładka co prawda w jednym miejscu delikatnie pęknięta ale po oddaniu do plastikarza będzie jak z serwisu ;) Tymczasem podkleiłem ją od wewnętrznej strony i pobiegłem (niemal dosłownie niee ) przymierzać ją do Corka ;)

Efekt? Hmmm... :hmm: :D

Image

Image

Image

Image

Image

No i w zasadzie na tym koniec radości :ała:

Po którymś z kolei uruchomieniu silnika w kabinie zauważyłem coś jakby dym :o Ale na dym jakoś to nie wyglądało... Raczej jak jakieś opary czy coś. Gdy poczułem jak jakaś kropla spada mi na stopę, wszystko zczaiłem - ten wredny parch siknął sobie w najlepsze płynem z nagrzewnicy :< Tak mi podziękował za szeroką dokładkę :<

Wnerwiony trzasnąłem drzwiami od garażu i mamrocząc coś pod nosem o jego sprzedaży poszedłem do domu. No ale złość szybko minęła i dzisiaj był ciąg dalszy rozbierania plastików w kabinie :$

Jako że Corek posiada klimatyzację namęczyłem się trochę ale udało mi się wyjąć nagrzewnicę niczego przy tym nie uszkadzając ;)

Image

Przyczyna przecieku:

Image

No i obecny stan wnętrza autka :$

Image

Jutro po pracy rundka po mieście w poszukiwaniu nagrzewnicy i ciąg dalszy zabawy.

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Czw 19 Cze, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5862128
Auto: Corrado Vr6
hehehe to zaszczyt ze mója dokładka będzie sie powoził w takim ślicznym corku :-D

Profil    5862128

Temat postu:
PostWysłany: Czw 19 Cze, 2008 
vw P.I.M.P.uś
vw P.I.M.P.uś
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 364477
Tlen: praks@tlen.pl
Auto: Corrsche vr6T
nie zal ci foteli...wyciagaj je juz!!!

ciesz sie ze stal osie to jak jzu deske miales wyejta :)

Temat postu:
PostWysłany: Sob 21 Cze, 2008 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

wiesiek191 napisał(a):
hehehe to zaszczyt

Bez przesady ;)

A powiem Ci jeszcze że Twój zderzak będzie się woził w Corku Knoba ;)

Praks napisał(a):
nie zal ci foteli...wyciagaj je juz!!!

Hehe :) Na fotelach leży kilka czystych plastików i czasem na któryś na moment przysiądę tak więc żadna krzywda im się nie dzieje ;)

Poza tym co do skóry to jest pewien plan ale na to trzeba dużo czasu i cierpliwości... Tak więc jeszcze nie teraz ;)

Cytuj:
ciesz sie ze stal osie to jak jzu deske miales wyejta :)

To fakt - mógł mi zrobić bardziej na złość i siknąć płynem tuż po założeniu deski albo (co gorsza) gdzieś daleko od domu :/

Mniejsza z tym ;) Ważne że Volkswagen nie wymyślił na Stany żadnego wynalazku i nagrzewnica jest taka sama jak w innych Corkach a nawet taka sama jak w większości VAGów z tamtego okresu. Dlatego też dostępna jest od ręki :)

Image

No ale niestety wczoraj nie miałem czasu a dzisiaj weny na to aby walczyć z plastikami i wkładać nagrzewnicę więc zająłem się czymś innym :)

Image

Image

Jako że wcześniej w półce siedziały głośniki wymagające do montażu czegoś takiego...

Image

...więc wystarczyło powiększyć nieco dziury...

Image

...wygładzić krawędzie i zamontować głośniki :)

Image

Z głośnikami w drzwi poszło jeszcze łatwiej :)

Image

Image

Teraz zostało tylko założyć maskownice, przeciągnąć ładnie kable, przykręcić kieszenie do boczków i założyć boczki na drzwi. Później nagrzewnica, deska, wszystkie przełączniki, schowki, panele i różne pierdoły. Oprócz tego oczywiście czyszczenie, plakowanie itd. W wygłuszanie na razie nie będę się bawił bo pili mnie termin VAGtreffen. Fakt że to dopiero za 3 tygodnie ale jakby nie patrzeć pracuję i cały czas siedzieć w garażu nie mogę. Poza tym wolę mieć troszkę zapasu czasu na jakieś niespodzianki do których zaczyna mnie powoli przyzwyczajać ten samochód.

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Sob 21 Cze, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
Cały urok Corrado :)

Chyba każdy je lubi za to, że mają swoje humorki ni z tąd ni z owąd, coś się naprawi to następne się skopie :D

Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Cze, 2008 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Nagrzewnica włożona, obudowa nagrzewnicy założona, węże wodne podłączone, ubytek płynu uzupełniony ;) Co więcej Corek odpalony i przez 20 minut żadnego dymu, ognia, pary, wycieku... nic :D Krótko mówiąc będzie żył ;)

Teraz tylko przeciągnąć kable od głośników, podłączyć je pod radyjko, założyć deskę, pozakłądać wszystkie plastiki, przełączniki, panele, pierdoły... odkurzyć, wyczyścić i można będzie w końcu strzelić rundkę ;)

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
PostWysłany: Wto 24 Cze, 2008 
vw P.I.M.P.uś
vw P.I.M.P.uś
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 364477
Tlen: praks@tlen.pl
Auto: Corrsche vr6T
szybko ci to idze...mi cos wolniej :ała:

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
no to przyzwoite granie kupiles, jak sie ogarniesz z robota to wygluszaj dzwi bo rozniaca jest kolosalna ale to pewnie wiesz.

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Praks napisał(a):
szybko ci to idze...

Tak się tylko wydaje... Dzisiaj założyłem resztę plastików od ogrzewania i robota stanęła bo nie mam pojęcia gdzie schować zwrotnice. Chciałbym jakoś pogodzić w miarę łatwy do nich dostęp z tym aby nie przeszkadzały w użytkowaniu autka autka ale nic mi nie przychodzi do głowy. Tym bardziej że są one dość spore :$

Mioo napisał(a):
no to przyzwoite granie kupiles

Miałem okazję kupić te głośniczki w bardzo atrakcyjnej cenie więc pomyślałem że skorzystam z okazji ;)

Jeszcze mam mały dylemat czy podłączać te głośniki pod radio czy pod wzmacniacz - mogę raczej dość tanio kupić wzmacniacz dwukanałowy (100W na kanał) tyle że jest on bardzo stary (początki lat 90-tych) i sam nie wiem czy to warto. No ale to już trzeba sprawdzić namacalnie bo gdybanie raczej nic nie da.

Mioo napisał(a):
jak sie ogarniesz z robota to wygluszaj dzwi bo rozniaca jest kolosalna ale to pewnie wiesz

Tak, wiem ale na razie wygłuszenie musi chwilowo poczekać - jak wspominałem wcześniej chcę wyrobić się z autkiem na VAGtreffen i nie chcę mieć żadnych poślizgów przez audio, które w sumie nie znaczy mi aż tak wiele. Tak więc za wygłuszenie drzwi zabiorę się dopiero po zlocie. Ale na pewno się zabiorę ;)

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
Tylko jak widze glosniki przykrecone do plastiku :/ Nawet wygluszenie Ci nie pomoze i plastiki beda grac z glosnikami.... Dystnans z MDF'u i do blachy przykrec glosnik, wtedy bedzie ok :)

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

norbi napisał(a):
Dystnans z MDF'u i do blachy przykrec glosnik, wtedy bedzie ok :)

Skąd to wziąć? :) No i czy nie będę musiał robić jakiejś ostrej rzeźby w boczkach? :$ Bo chcę aby wnętrze pozostało maksymalnie seryjne :)

Sorki za pytania ale nigdy nie bawiłem się aż tak z audio więc jestem w tym temacie zupełnie zielony :$ Po prostu jakoś nigdy nie przywiązywałem do tego zbytniej wagi ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
mozna albo zamowic takie dystanse albo samemu zrobic. nie bedziesz musial niszczyc orginalnych mocowac. poprostu MDF (coś jak płyta wiurowa) musi tworzyć swoistego rodzaji podkładke. generalnie zasada jest taka, że im sztywniej siedzi głośnik tym audio lepiej gra.

tu masz przykład pogladaoy MDF do golfa mk3
Image

2 dystanse to koszt okolo 40zl sam zrobisz za polowe ceny ale nie wiem czy warto sie babrac

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Hmmm... obmyślimy sprawę po VAGtreffen ;) Na razie chcę go złożyć i w końcu wyjechać z garażu... Mam nadzieję że jutro chociaż podłącze głośniki przed pracą i pojutrze już tylko zostanie zapakowanie deski ;)

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: wszystkie żony, ale czasem da pojeździć
JBL GTO nazwać przyzwoitym graniem to troche nie na miejscu :D
za taką kase można dostać lepsze głośniki

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Luki napisał(a):
JBL GTO

Jest JBL GTO i JBL GTO ;)

Mały link: http://www.skapiec.pl/site/cat/40/comp/58523 Głośniki z tej półki cenowej chyba raczej nie są tandetą ;)

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 19 z 27 [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości