Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 13 z 27 [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 15 Mar, 2008 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 459154
Auto: WHITE MK2 GL
krupi napisał(a):
Dzieciaki zaglądają przez szybę i mówią: "łeee, tylko 140 ma na liczniku" niee

ale jak malo pali :d tylko 15l wchodzi do zbiornika :D

MK2 in progress...
 Profil    459154

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Dzięki za komentarze ;) Myślałem że posypie się więcej negatywnych :) Co do wyboru felg to szukałem czegoś szerokiego - koniecznie 9" na tył i niewiele mniej na przód. Tak się trafiło że wyszły cztery 9" :)

Co prawda nie miałem zamiaru kupować teraz felg ale na starych felgach wszystkie opony były do wymiany :$ Ponieważ według mnie jedyny słuszny rozmiar na 15" to 195/45, a nic ciekawego w używce nie mogłem znaleźć więc zacząłem nastawiać się na nówki. A nówki to jak wiadomo spory wydatek więc wolałem rozejrzeć się za jakimiś ciekawszymi felgami z oponami ;) Po jakimś czasie udało się wyśledzić cztery "dziewiątki" i to nawet po atrakcyjnej cenie :) Co więcej cenę tą dało się nieco stargować :cfaniak:

Felgi są w bardzo dobrym stanie, wrzucone na wyważarkę nie mają żadnego bicia czy czegoś podobnego, są proste, nie były naprawiane itd. Jedynie jedna jest lekko przytarta o krawężnik ale i tak ranty pójdą w polerkę więc luzik ;)

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
no to teraz na ziemie znim :D

Image
 Profil    4722144

Temat postu:
PostWysłany: Nie 16 Mar, 2008 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

z czasem zalozysz nizszy profil i bedzie lux, nadal nie moge sie napatrzec na ten srodek, zamieszkal bym w takim Corku :-D

http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=6945

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf I GTI 1.8 8V,Golf I Cabrio ,Bora V5
Podoba mi sie to Corrado zejdzie na glebe i bedzie bajka :)

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Dzięki ;)

Dokładnie tak jak piszecie - najpierw troszkę gleby, z czasem niższy profil i będzie o wiele lepiej :) Zostanie tylko środek doprowadzić do lepszego stanu i skupić się na blachach bo kilka elementów chętnie bym polakierował :$ No ale powoli w miarę możliwości coś się będzie robić ;)

No i pozostaje silnik... ale to zupełnie inna sprawa.

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
dobre kola ale ewidentnie gleba dobrze by mu zrobila. ale wiadomo na wszystko bedzie czas

Temat postu:
PostWysłany: Wto 18 Mar, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1853494
Zawsze mnie krecił :p ten wozek .. . konkretnie wyglada :D

Temat postu:
PostWysłany: Śro 19 Mar, 2008 
vw P.I.M.P.uś
vw P.I.M.P.uś
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 364477
Tlen: praks@tlen.pl
Auto: Corrsche vr6T
no i dobrze jest tyko opone zmeinic i gleba i git bedzie :)

Temat postu:
PostWysłany: Śro 19 Mar, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf GLS 77' Automatic
malina.Jakoś to corrado mi sie najbardziej podoba,chyba dlatego że idealny orginał

Temat postu:
PostWysłany: Pią 28 Mar, 2008 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Dzięki za komentarze ;)

Po głowie ciągle chodzi mi większa gleba bo tak jak jest być nie może :$ Na gwint nie mam obecnie kasy więc pozostaje wymiana sprężyn. Z kolei nie chce mi się inwestować dużej kasy w sprężyny bo docelowo kiedyś zagości gwint. Wniosek? Porozglądam się za okazją i kupię komplet używanych sprężyn, na których będę śmigał do momentu zakupu gwintu ;)

Jednak ze sprężynami jest mały problem bo nie wiem czego szukać :$ Obecnie Corek siedzi niżej niż seria właśnie za sprawą sprężyn. Jednak nie wiem o ile te obecne sprężyny obniżają i w tym właśnie całe zamotanie :$

Bo przyjmijmy że obecnie siedzi w nim jakieś -30/-30. Wtedy kupno -40/-40 będzie zupełnie bez sensu bo samochód zejdzie o jakiś 1cm i dalej będzie lipa bo dalej będzie wysoko. Albo co gorsza okaże się że nie zszedł w dół nic bo obecne sprężyny to też -40/-40. Tak więc w takim przypadku rozsądnym byłoby poszukiwanie -60/-60.

A teraz z drugiej mańki - jeśli obecne sprężyny to jakieś lajtowe badziewko obniżające w okolicach -20/-20 a ja zaszaleję i założę -60/-60 to może się wtedy okazać że zejdzie mi za mocno i nie dość że przednie koła nie zmieszczą mi się pod nadkola (tył jest poszerzony więc pół biedy) to na dodatek będę bał się wyjechać z podwórka bo misa będzie się ciągnąć po asfalcie :$

Teraz dalej... Załóżmy że wstawię -60/-60 i będzie ok. Przednie amortyzatory sypną mi się szybciej niż sypie się rdza z Opla. Co wtedy? Trzeba zakupić sportowe amortyzatory które przez to że są krótsze, spowodują że autko zejdzie mi jeszcze niżej i znów będzie problem :$

Także sam nie wiem co mam z tym zrobić... Może jakaś kumata bestia jest na tyle oblatana w oglebianiu Corków że po zdjęciach dojdzie ile w tej chwili mam na minusie i jakie springi będą w tym momencie najlepsze? help Z góry dzięki ;)

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
moze jak bys na springach jakies symbole znalalz to cos by sie rozjasnilo

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

B_O_N_K napisał(a):
...Może jakaś kumata bestia jest na tyle oblatana w oglebianiu Corków że po zdjęciach dojdzie ile w tej chwili mam na minusie...

Popatrz na foty Corków, gdzie jest seria z 16-tkami i różne gleby, a potem porównaj linię otworu centrującego, np. z progiem i zobaczysz jak masz u siebie a jak na foto. Zawsze to coś, ale wiadomo, że na oko to nie sprawdzi się dokładnie.

Najlepiej to kasę zbierać na gwint i poczekać, niż kupować jakieś tam sprężynki haha

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

a jakie masz et w tych felgach?? bo jezeli z przodu masz et 15 to przy -60 moze byc problem , chyba ze masz et30 to powinno wejsc , wg. mnie gwint jest chyba w tym przypadku najlepszym rozwiazaniem

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Niestety na sprężynach nie ma już żadnych oznaczeń - zbyt stare są aby coś na nich wyśledzić :$ Co do felg to mają ET30 jednak i tak delikatnie wystają poza przednie nadkola więc przy konkretniejszym oglebieniu może być problem :/ Najlepszym wyjściem jest (tak jak piszecie) gwint ale do używanych jakoś nie mam zaufania a na nowy trzeba zbyt wiele pln'ów abym go w tej chwili mógł kupić :$

Tak więc pozostają sprężyny. Muszę tylko podjąć decyzję czy rozglądać się za -40/-40 czy może pokusić się na -60/-60...

Pozdrówka ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 13 z 27 [ 397 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości