Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!
Przejdź do VW Zone | Nawigacja: Strona główna » Vw Zone Forum » Projekty » Zaawansowane projekty » Projekty zakończone
[mk 3 V5 Variant] by Lookaz
Moderator: ProjektMOD
| Autor | Wiadomość | ||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| lookazv6 | Temat postu: [mk 3 V5 Variant] by Lookaz |
||||||
Rejestracja: Pią 03 Lis, 2006 Posty: 1767 Gadu-Gadu: 7752780 Skype: Lookazv6 Auto: Golf mk2/audi diesel wagon |
|
||||||
|
|
|||||||
| norbi | Temat postu: |
||||||
Rejestracja: Czw 08 Kwi, 2004 Posty: 7849 Skąd: Głogów Gadu-Gadu: 2356976 Auto: Cupra 4x4 ???? |
|
||||||
|
|
|||||||
| !greq | Temat postu: |
||||||
Rejestracja: Pon 21 Lut, 2005 Posty: 568 Skąd: naglebie.pl Gadu-Gadu: 0 Auto: mk3 USA |
|
||||||
|
|
|||||||
| ElemenT | Temat postu: |
||||||
Rejestracja: Czw 02 Mar, 2006 Posty: 515 Skąd: Wielkopolska Gadu-Gadu: 0 Auto: BMW e91 MK I GTI cbr1000RR vlx600 bobber |
|
||||||
|
|
|||||||
| Kevin | Temat postu: |
||||||
Rejestracja: Sob 21 Sie, 2004 Posty: 5280 Skąd: Worthersee Gadu-Gadu: 1197028 Auto: Golf VI R36T |
|
||||||
|
|
|||||||
| lookazv6 | Temat postu: |
||||||
Rejestracja: Pią 03 Lis, 2006 Posty: 1767 Gadu-Gadu: 7752780 Skype: Lookazv6 Auto: Golf mk2/audi diesel wagon |
|
||||||
|
|
|||||||
||||||
Rejestracja: Sob 21 Sie, 2004 Posty: 5280 Skąd: Worthersee Gadu-Gadu: 1197028 Auto: Golf VI R36T |
|
||||||
|
|
|||||||
| BartoL | Temat postu: |
||||||
Rejestracja: Śro 24 Mar, 2004 Posty: 3004 Skąd: Świdnica Gadu-Gadu: 3239572 Skype: vwzone Auto: Bora Sedan V6 oraz Bora Variant TDI ASZ+ Jetta mk II Coupe Bora Sedan TDi ATD |
|
||||||
|
|
|||||||
||||||
|
||||||
|
|
|||||||
||||||
|
||||||
|
|
|||||||
| kali52 | Temat postu: |
||||||
Rejestracja: Czw 10 Lis, 2005 Posty: 1381 Skąd: Jelenia Góra Gadu-Gadu: 0 Auto: Czarne |
|
||||||
|
|
|||||||
||||||
|
||||||
|
|
|||||||
| D1 RMK81 | Temat postu: |
||||||
Rejestracja: Wto 31 Paź, 2006 Posty: 1016 Skąd: dolny śląsk (LUBAŃ) Gadu-Gadu: 3644946 Auto: Passat B5 FL, TDI 130 Ps (highline) |
|
||||||
|
|
|||||||
||||||
|
||||||
|
|
|||||||
Przejdź do VW Zone | Nawigacja: Strona główna » Vw Zone Forum » Projekty » Zaawansowane projekty » Projekty zakończone
Kto jest na forum |
|---|
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości |
| Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum |

.
.W związku z tym pomyślałem nad innym zderzakiem,wybór padł na firme csr i jej zderzak z serii xx line.Wszystko cacy pieknie,pojezdziłem troche,tak do grudnia 2005,wtedy wziełem sie razem z przyjacielem do odświeżenia wnetrza,do środka powędrowały fotele i kanapa z mk4 gti,oraz skórzane boczki z mk3vr6,przy okazji zainstalowałem elektryczne podnośniki szyb oraz podłączyłem podgrzewanie siedzeń.Została też wygładzona tylna klapa,wycieraczka została i pojawił sie spojlerek na klapie oraz klary fk.Auto już miało tak zostać,bo wkońcu mam mk2 które wolałem sobie robic,ale los chciał inaczej,pewnego styczniowego dnia 2006 roku,golfik odmówił posłuszeństwa w poznaniu,silnik sie rozkraczył i to w takim stopniu,że ja ani mechanicy,takiego czegoś nigdy niewidzieli,pękniety blok silnika na pół centymetra i skrzynia jeszcze gorzej.Załadowałem fałweja na lawete i powiozłem do domu do Słubic,gdzie stał do marca,ponieważ szukałem odpowiedniego silnika troche czasu mineło.W końcu nieznalazłem takiego samego silnika jak miałem za rozsądną cenne,po licznych poszukiwaniach znalazłem przez przypadek V5 2002 rok ze wszystkim za dobra cene,Zadzwoniłem do znajomego który robi swapy,powiedział,ze niema problemu,więc kupiłem motor,auto na lawete i pojechałem do nie go,W kwietniu był już gotowy,wszytko cacy,odwiedziłem wortersee tuur,silnik super sie sprawował.We wrześniu 2006 roku zachciało mi sie chipa i chłodnicy oleju od sls.Efekt po 3 km był taki,że nawalił rozrząd,auto odrazu zostało w warsztacie i przy okazji wymiany rozrządu został silnik uszczelniony.Potym założyłem inne hamulce,a to z prostego powodu,że seryjne niewyrabiały,hamulce zostały zastąpione tymi z Corrado G60 najprosze i najtańsze rozwiązanie,Tak więc widać,że wcale miało tak niebyć jak jest,zdecydowałem,że zrobie to auto do końca bo już niewiele zostało(o tym zaraz),autko miało pecha już nieraz,ale ja kocham swoje auta i sie za szybko niepoddaje
[/URL[URL=http://img251.imageshack.us/my.php?image=dsc02273wy4.jpg]

Moze to ciekawie wygladac na zderzaczkach a'la Mk4, bo to co jest teraz nie przypadlo mi do gustu
No i Keskiny wskazane, a do Golfa cos mniejszego proponuje 

lampki jeszcze pomysle nad zamiana na czarno czerwone,ale to dopiero jak sie pomaluje auto i sie zobaczy czy beda pasowac te do lakieru,przednie tez wymieniam,bo poprostu slabo swieca i juz mi sie niepodobaja.Pozdrowienia
Fajna sprawa,mozna uzywac jako barek i piwo na tym trzymac