Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 46 z 244 [ 3657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 244  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 07 Mar, 2008 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
Classic napisał(a):
bluehehehehe
ale dales do pieca

o co ci chodzi czlowieeku napisal co myslal...poszlo troche kremu zwizajacego i co z tego... daruj se komenatrze takie, a najlepiej pogadaj se z nim na gg

Classic napisał(a):
no narazie wg mnie blacharz sie nie popisal
ty zas KEvin moglbys zalozyc gwint i obnizyc auto bo takie przymiarki na takiej wysokosci to trosze cos nie teges wg mnie

a moze zamiast pie...ic poczytal bys caly post dokladnie.... gwint jest od dawna na aucie... a auto zostalo obnizone przynajmniej tyl do tego....
blacharz... jak blacharz.... chcialbym widziec kazdego przerobki jak krok po kroku wygladaly..bo widze wszyscy tu maja robione w firmach tuningowych samochody ktore nie bly nigdy spawane..

Lucius Snow napisał(a):
Ja tam się nie znam, nie będę oceniał w trakcie roboty i klejenia spawarką na nadkolu, poczekam, aż lakiernik pomaluje i auto zejdzie na dół, wtedy się wypowiem

i dokladnie... pokazuje kolejna jakas tam faze tworzenai tego nadkola o ktorym wielu plakalo ze za bardzo wsytaje a w rzeczywistosci zrobilem to celowo bo zobaczyc co po niekotrych reakcje... teraz nie ma zadnego dystansu i znowu jest zle bo sa spawy bo koleszka prysnal mi blotnik ze spawami bym widzial czy cos takiego chce... ale juz to pomijam

Praks napisał(a):
ale blacharz artysta w swoim fachu nei jest moim zdaniem...wiem ze w corrado latwiej ale zerknij na metode jaka u mnei dzialal blacharz i troszke lepiej to wygladalo juz w fazie poczatkowej nawet

no widocznie ty masz najlepszego blacharza na swiecie..ja juz nie poradze nic ze dalem do tego, u ciebie tez w fazie poczatkowej mi sie nie podobalo... ale nie pie...em bo uwazam ze trzeba poczekac az bedzie na tym lakier... dostales pare fotek od blacharza mmsem i uwazasz e bylo si a tak naprawde sam nie wiesz co bylo i jak bylo robione...podobnie z korkiem porsche przy instalacji ktorego nie bylo wogule spawow?? ałłłłł tkze do twojego blacharza tez mozna by sie dowalic... no_coment

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
vw P.I.M.P.uś
vw P.I.M.P.uś
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 364477
Tlen: praks@tlen.pl
Auto: Corrsche vr6T
Praks napisał(a):
ale blacharz artysta w swoim fachu nei jest moim zdaniem...wiem ze w corrado latwiej ale zerknij na metode jaka u mnei dzialal blacharz i troszke lepiej to wygladalo juz w fazie poczatkowej nawet

Cytuj:
no widocznie ty masz najlepszego blacharza na swiecie..ja juz nie poradze nic ze dalem do tego, u ciebie tez w fazie poczatkowej mi sie nie podobalo... ale nie pie...em bo uwazam ze trzeba poczekac az bedzie na tym lakier... dostales pare fotek od blacharza mmsem i uwazasz e bylo si a tak naprawde sam nie wiesz co bylo i jak bylo robione...podobnie z korkiem porsche przy instalacji ktorego nie bylo wogule spawow?? ałłłłł tkze do twojego blacharza tez mozna by sie dowalic... no_coment

u komus chyba nerwy puszczaja...dla twojej wiadomosci foty ktre wkleilem zrobilem OSOBISCIE aparatem ;) i nigdzie nie napisalem wrecz zzanczlem ze nie pisze w celu wychwalania mojego (jakze zajebistego :) ) balcharza tylko wyrazilem opinie i niepokoj odnosnie tych niestety "nasmarkanych" spawow...ale co tam wyrowna sie polozy centymetrowa warstwe szpachli i bedize git :ok:

luzuj portki kevin zawsze bedzie sie cos komus nei podobalo i NIC na to nie poradzisz :)

Profil    364477 praks@tlen.pl/" target="_blank"><!-- e --><a href=praks@tlen.pl" src="http://status.tlen.pl/?u=praks@tlen.pl&t=1" border="0" /> prakscorrado

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3861995
Auto: C63-> AMGfahrer
jedna rzecz mnie dziwi... rozumiem gdyby byly jakies oczywiste rzeczy ktore az raza w oczy i ktore wytyka sie palcami ale widze tutaj podejscie pt. szukania dziury w calym... i nie dziwie sie ze dla autora tematu to jest juz troche zenujace... nauczka ze trzeba wklejac foty juz gotowych... aha, Glinkowi chyba tez trzeba zapodac foto "dobrze zrobionych nadkoli" bo z tego co sie orientuje oba auta sa przygotowywane w tym samym zakladzie no_coment

2008: Nowy Staw, Pleszew, VAGTreffen, VWMania, VAG Event
2009: SpeedMania, Mrowki, VWigwamy Pleszew, VAG Event, VW Mania, Mrówki vol. II, ESSEN Motor Show
2010: Nowy Staw, Worthersee Tour, Mrówki, VAG Event, VW Mania, Cultstyle.pl
2011: Nowy Staw, Majowka Cultstyle.pl, Mrówki, VAG Event, Pasłęk,VW Mania, M.I.V.W, Cultstyle.pl, STS Bydgoszcz,
2012: Worthersee Tour, OldschoolSuicideParty, VAG Event, Cultstyle, c.d.n.
 Profil    3861995

Temat postu:
vw P.I.M.P.uś
vw P.I.M.P.uś
Awatar użytkownika

Grzeniu napisał(a):
jedna rzecz mnie dziwi... rozumiem gdyby byly jakies oczywiste rzeczy ktore az raza w oczy i ktore wytyka sie palcami ale widze tutaj podejscie pt. szukania dziury w calym... i nie dziwie sie ze dla autora tematu to jest juz troche zenujace... nauczka ze trzeba wklejac foty juz gotowych... aha, Glinkowi chyba tez trzeba zapodac foto "dobrze zrobionych nadkoli" bo z tego co sie orientuje oba auta sa przygotowywane w tym samym zakladzie no_coment

hmmm rozumiem ze z tymi "dobrze zrobionymi nadkolami" to do mnie ;) nigdzie nie napisalem ze moje nadkola sa najlepsze na swiecie i tak powinny wygaldac wszystkie zwroiclem tylko uwage na METODE wykonywania poszerzen a foty dalem dla przykladu...zreszta napisalem tez wyzej ze przy corrado jest to prostrze z uwagi na seryjne napompowane nadkola gdzie w golfie ich prawie nie ma i trza poszerzac jak widac...i nie wiem czy zauwazyliscie ale "wytknąłem" robote balcharza a nie gust kevina...
napisze jeszcze raz MAM NADZIEJE ZE EFEKT KONCOWY BEDZIE DOBRY I ZADOWALAJACY zwlaszcza wlasciciela bo o to tu chyab chodzi...sam kevin pisales w moi mtemacie o ohah i ahah i ze pokrytykowac tez trzeba...wiec jak to jest? :)

grzeniu i nikt a przynajmniej ja nie szuka tu byle pierdolki do ktrej mozna by sie przyczepic... pfu

Profil    364477 praks@tlen.pl/" target="_blank"><!-- e --><a href=praks@tlen.pl" src="http://status.tlen.pl/?u=praks@tlen.pl&t=1" border="0" /> prakscorrado

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3861995
Auto: C63-> AMGfahrer
Praks napisał(a):
grzeniu i nikt a przynajmniej ja nie szuka tu byle pierdolki do ktrej mozna by sie przyczepic...

to nie bylo skierowane do ciebie :)

a co do metod blacharza, to takie foto trzeba bylo wczesniej wrzucic i podpisac jak powinno/nie powinno byc, jako bardziej podpowiedz... jesli o mnie chodzi to nie wiem czy te spawy sa problemem czy nie, fachowcem nie jestem... dla mnie najwazniejsze jest, dla Kevina pewnie tez, ze nie powstaly wielkie dachy a delikatne poszerzenia :)
a tak w ogole to jak juz bedzie auto zlozone po lakierowaniu bedziemy mogli sie wypowiedziec bardziej obiektywnie choc niektorzy juz widza :)

2008: Nowy Staw, Pleszew, VAGTreffen, VWMania, VAG Event
2009: SpeedMania, Mrowki, VWigwamy Pleszew, VAG Event, VW Mania, Mrówki vol. II, ESSEN Motor Show
2010: Nowy Staw, Worthersee Tour, Mrówki, VAG Event, VW Mania, Cultstyle.pl
2011: Nowy Staw, Majowka Cultstyle.pl, Mrówki, VAG Event, Pasłęk,VW Mania, M.I.V.W, Cultstyle.pl, STS Bydgoszcz,
2012: Worthersee Tour, OldschoolSuicideParty, VAG Event, Cultstyle, c.d.n.
 Profil    3861995

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Praks napisał(a):
polozy centymetrowa warstwe szpachli

widze ze zakladasz ze spawy zostaja... brawo... :o

spawyt sa bo byc musza... niestety.... piekne nakladki na nadkola plastikowe zrobily przez 12 lat swoje i sa wstwione tam rearaturki gdyz ruda i tam sie znalazla wiec blacharz uznal ze lepiej bedzie wstawic kawalek reparaturki w to miejsce...
ja nic nie poradze na to... on jest blacharzem i ma wykonac jakas robote robiac ja poki co jak chca wiec co sie mam doczepic ze sa spawy?? jak to facet mial zrobic?? na śline albo z rzywicy??

rozumiem i szanuje krytyke ale dopierdalania sie nie lubie... pokazuje foto z nadkolem gdyz wszyscy srali ze za szeroko tak sie nie da bez dachow ze to bedzie daremne auto... po czym okazuje sie ze wczesnieej byl dystans i nie bedzie tak szeroko i jest calkiem (wedlug mnie) niezle jesli chodzi o ksztalt nadkola i zgranie z spadkiem opony o co sie balem... i to chcialem pokazac... samo nadkole....
to jak okazalo sie ze nie jest za szeroko okazalo sie ze spawy sa nie ladne...
co pozniej bedzie? texty ze lakier nie ten lub z bardzo sie blyszczy? lub szukanie jakiegokolwiek szczególu by sie doczepic??
szukajcie.....

az boje sie teraz jak pokaze fotele obszyte ze szew gdzies tam jest o milimetr nie rowny lub nie ten kolor skory

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Kevin napisał(a):
az boje sie teraz jak pokaze fotele obszyte ze szew gdzies tam jest o milimetr nie rowny lub nie ten kolor skory
"O sukcesach meldować, przeciwności pokonywać" :ok: Pozazuj taborety, pokazuj bo temat nadkoli został wyczerpany(przynajmniej tylnych, z drugiej strony zastanawiam się co będize jak zrobisz przody :hmm: pewnie będzie kiszka bo nie skręcają razem z kołem :D )

Kończ i ładuj się na okładke jakiegoś magazynu :ok:

Temat postu:
vw P.I.M.P.uś
vw P.I.M.P.uś
Awatar użytkownika

Kevin, akurat ze szpachla byl maly sarkazmik ;)
ale juz nie chce mi sie kolejny raz pisac ze nie mialem niz zlgo i zawistnego :P na mysli :)

pozdro i powodzenia w modach... :)

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: mk2 vr6, t2
o kur.. ale afera :)
bedzie git. powodzenia...

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
najbardziej kontrowersyjny temat roku na vwzone....... powinni przydzielać OSCARY ;p

Image
 Profil    4722144

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: VW Golf mk1 1.6 EG 2xWeber
Kevin napisał(a):
Classic napisał(a):
no narazie wg mnie blacharz sie nie popisal
ty zas KEvin moglbys zalozyc gwint i obnizyc auto bo takie przymiarki na takiej wysokosci to trosze cos nie teges wg mnie

a moze zamiast pie...ic poczytal bys caly post dokladnie.... gwint jest od dawna na aucie... a auto zostalo obnizone przynajmniej tyl do tego....
blacharz... jak blacharz.... chcialbym widziec kazdego przerobki jak krok po kroku wygladaly..bo widze wszyscy tu maja robione w firmach tuningowych samochody ktore nie bly nigdy spawane..

dobra z gwintem zwracam honor,chociaz moglby obnizyc bardziej,ale to twoja sprawa juz

jak mi blacharz wstawila reparaturki to spaw byk idelany,po ze szlifowaniu bylo wszytsko rowne i tylko trzeba bylo nalozyc delikatnie szpachle zeby wyrownac i tyle
u ciebie widac ze nasmarkal tego sporo,ale mysle ze bedzie dobrze ja zeszlifuje

[/quote]

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Classic napisał(a):
u ciebie widac ze nasmarkal tego sporo,ale mysle ze bedzie dobrze ja zeszlifuje

no naheftal troche tych spawow..nie da sie ukryc... ale wiaodmo ze bedzie to zeszlifowane... wpadlem do polski na chwile doslownie 2,5 dnia i zrobili je bym mogl powiedziec czy to jest to czego oczekuje...i ja juz nie patrzalem na te spawy tylko an sam ksztalt.... pokazuje wam...bo po to zalozylem temat..i najpierw kolo za bardzo wystaje... a jak jest jak ma byc to znowu spawy nie tak... eehhhh co zrobic....

obszytej tapicerki lepiej pokazywac nie bede bo moze gdzies szef nie tak a alcantara nie taki kolor ma ałłłłł :zdegustowany: z reszta pokaze taborety pozniej... i piszcie se co chcecie... ale tez zobaczice co za kazdym razem chce pokazac.... a nie ze pokazuje kszalt nadkola i jego zgranie a nie artystyczne spawy nadkoli... chcialem tym uciszyc co poniektorych ze za bardzo wystaje i bedzie kicha...mysle ze jej nie bedzie... ale znowu coponiektorzy zauwazyli spawy...i serdecznie ich z tego miejsca pozdrawiam

classic... gwint poszedl w dol z tylu...ale chlopak cos mowil ze gwint poszedl max w dol... co mi sie wierzyc niechce... poki co jest supersport na aucie a HR czeka...i bedzie nizej napewno najwyzej dogwintuje zawieszenie

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
nei chce cei martwic kevin ale nie wiem czy hr zejdzie nizej..... supersport to gwint tuningowy wiec mysle ze ma wiekszy zakres regulacji

Image
 Profil    4722144

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: VW Golf mk1 1.6 EG 2xWeber
tak jak pisalem wczesniej,moze byc problem ze zglebowaniem auta H&R gdyz amorek sie nie wciska do konca i sporo wystaje jeszcze
wcisnij amor i zobacz ile sie chowa
dogwintowanie nic ci nie da

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

no to fakt... supersport moglem jakos recznie wcisnac HRa sie nie da ugiac..zobaczymy

Image
 Profil    1197028

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 46 z 244 [ 3657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 244  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości