Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 101 z 119 [ 1781 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 119  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [mk2 GTI] by MaRiiOoOo - VRT Project [UP]
PostWysłany: Czw 11 Lis, 2010 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4633358
Auto: Golf MK3 --> Golf MK3 US 2.0 16V ABF --> Golf MK2 2.3 V5 --> Corrado 1.8T
Ale się czepiacie masakra jakaś po prostu :lipa: Przestańcie rzucać już tymi "DRUTAMI" bo to staje się nudne :smutny: Ogólnie projekcik bardzo Mi się widzi :ok: Życzę powodzenia w dalszych pracach pozdro ;)

Profil    4633358

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
MaRiiOoOo napisał(a):
Kevin
kolego nie chciałbym wymieniać drutów w twoim aucie !!! bo rozbrajasz mie smiechem jeszcze nie widziałeś drutów chyba !!! do tej taśny jestem bardziej pewien niż do tych termokurczków a na rozcietą podłużnice wtym miejscy jesten pewnien !! i ciekaw jestem czy jesteś takim znawcą na jakiego się uważasz ?! bannn

rozumie ze jestes rozgoryczony tyloma negatywnymi opiniami na temat izolacji przewodów i tekstami którymi dajesz upust swojej złosci o drutach w moim aucie ale nie trafiłes bo jak pisalem... w kazdym aucie sa druty... ja tez je mam i moge ci je pokazac... ale elektryke to mam zrobioną porządnie... a izolacje przewodów to robiłem sam i termozgrzewami następnie taśma samowulkanizacyjną a na koniec cała wiązka owinieta jeszcze raz taśmą zeby trzymała sie razem i w peszel plastikowy.
Twoje auto twoja sprawa. ale jak dla mnie dobrze zrobiona elektryka to podstawa. Masz to na wierzchu to przy takiej inwestycji jaka poniosłes mysle niechcesz na takim ciulstwie oszczedzac prawda??no chyba ze wydanie powiedzmy max 100zł na karton izolacji np 3M to zbyt duzy wydatek.... zrobisz jak bedziesz chciał ale dla mnie zostawienie tak przewodów to druciarstwo

nie uwazam sie za znawce ale kilka rzeczy juz sam zrobiłem, ale dobrze zrobiona elektryka w aucie to podstawa...bo jestem ciekaw czy później jak sie nie bedzie coś sypać a przy takich projektach zawsze cos sie wysra okaze sie ze coś gdzieś zwiera i przez to auto nie chodzi tak jak ma.... jak juz pisalem tak na koniec napisze... twoje auto wiec zrobisz jak uwazasz

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf II
Kevin dobra pisałem już mój błąd z tą izolacją i poprawie to ale nie trzeba było mi cisnąć od wieś tumningów zaraz bo kazdy błędy robi i człowiek sie uczy na nich !

http://www.vwzone.pl/forum/viewtopic.ph ... 768#300768

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1860840
Auto: Golf Mk3
Koszak napisał(a):
nie wiem dlaczego ludzie się tak podniecają tą przeciętą podłużnicą, przecież to jest normalny element wymienny samochodu na tym odcinku, przecież to rozcięcie nie zmieni nośności, toru jazdy czy bezpieczeństwa bo de facto golf mk2 nie należy do najbezpieczniejszych samochodów, więc nie wiem o co wam chodzi, Ci do udzielają super komentarzy niech się zastanowią co niektórzy robią przy jakiś golfach mk1 v8 czy innych projektach, a pomyślcie sobie, że w Polsce miliony samochodów przecież przy tym to rzeźba, a wy nie zdajecie sobie sprawy z tego, że mają powymieniane "fachowo" ćwiary itp. mam tutaj na myśli samochody sprowadzone w latach 95-00 nawet teraz są sprowadzane total shade no ale taka jest mentalność ludzi, krytykują coś na czym się nie znają, tak samo jak z tą instalacją, może nie jest idealnie zrobiona, ale od razu pociski w jego stronę lecą, że druciarstwo, gdyby parę osób napisało normalnie i coś poleciło wyglądałoby to może inaczej... ale cóż później się dziwicie, że jakieś dobre projekty są ukryte, bo jak ktoś ma słuchać krytyki "fachowców" to się nie dziwie, więc dlatego lepiej pokazać auto przed i po modyfikacjach, żeby ominąć zbędne komentarze...

topic:
będę śledził ten temat i mam nadzieję, że będzie w czołówce :ok:

ZGADZAM SIE Z TOBA KOLEGĄ, ja tak włosnie robie zeby uniknac zbednej krytyki! A co do Maria to nie krytykujcie tylko pomóżcie dobrymi radami

Profil    1860840

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 12010306
Auto: BOLF MK4 GTI 20VT
Moim zdaniem Kevin ma rację. Włożyłeś sporo czasu, serca i pieniędzy w to auto, i wygląda znakomicie, silnik jak skończysz też będzie masakra, ale chyba nie chcesz tego wszystkiego stracić budząc się i idąc do garażu oglądać spalone auto przez jakiś pierdół, lub co chwile nawalające pierdoły przez słabe lub zawilgocone kable.

Uważam, że jeżeli nie chcesz całych kabli robić od zera (mi też by się nie chciało) to powinieneś to zrobić porządnie folią termokurczliwą, na to dodatkową izolacją i spiąć wszystko razem, żeby było jak należy, no i wiadomo, porządny lut, bo skrętki nie przejdą ;)

Nie piszemy tego jako atak czy zazdrość do projektu, nie wiem jak inni, ale ja nie chciałbym żeby taki projekt poległ przez taki pierdół ;)

Profil    12010306

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2219141
Auto: golf II 2.9 vr6
Jeśli mowa o drutach to pokaże jak to rozwiązałem u siebie,fakt faktem dobry lut, koszulki termokurczliwe i taśma 3M to podstawa ale myślę że właściciel doskonale o tym wie :ok: , także easy

Image

Uploaded with ImageShack.us

Profil    2219141

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

żadnych skrętek niema wszystko jest dobrze polutowane

mi nie chodzi o krytykę tylko o teksty takie jak druciarstwo i wies tuning jak coniektórzy ty rzucają w moją strone!

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
Dominik, odwrotnie masz tarczę założoną :P

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2219141
Auto: golf II 2.9 vr6
rolek napisał(a):
Dominik, odwrotnie masz tarczę założoną :P

Hehe tak wiem już dawno przekręcona :ok:

Profil    2219141

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 459154
Auto: WHITE MK2 GL
Dobra dawaj foty nastepnych drutow i wies tuningow czy czegos tam ;) mogloby wiecej takich wies tuningow jezdzic :P :P kable porobisz i bedzie malina ;) osobiscie czerwona komora mi lepiej podchodzila... ciekawe jak na zywo bo na fotkach na czerwonej lepiej bylo widac clean ;P

MK2 in progress...
 Profil    459154

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 12010306
Auto: BOLF MK4 GTI 20VT
Ja uważam, że dobrze, że komora jest teraz czarna, zniknęły czerwone rotory i nie ma już do czego pasować, teraz jest idealnie, czarny z klasą, dużo oczojebnych jeździ, a coraz mniej takich z tradycjami :ok:

Dobry motyw na wnętrze i top 3 w mk2 ;)

Profil    12010306

VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: Audi A3 8L
MaRiiOoOo bardzo dobrze, że ci pocisnęli z okablowaniem. Zrobiłeś to nieprofesjonalnie :)

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3175678
Auto: MK II
marioo nie spinaj się tak bo prawda jest taka ze jak najpierw po pokazaniu zdjęć ludzie ci spokojnie pisali że masz zrobić to jeszcze raz bo możesz mieć później problemy i na dodatek podawali ci przykłady to odpisałeś że nic nie zmienisz ze jest dobrze, teraz pisze ze wystarczyło napisać normalnie, uważam że pierwsze posty były normalne. Po drugie myślę ze projekt jest na wysokim poziomie i ludzie z czystej chęci pomocy pisali żebyś to zmienił bo jak wiadomo włożyłeś sporo kasy w to auto i głupio było by to stracić przez jeden błąd, a i jeśli ktoś używał pojęcia "drut" podejrzewam że chodziło o wiązke przynajmniej mi a nie cały projekt więc bez ciśnień i do przodu :ok:

OldschoolSUICIDE party 2010
OldschoolSUICIDE party 2011

BrownSugar by MarasRetro
 Profil    3175678

vw P.I.M.P.uś
vw P.I.M.P.uś
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 364477
Tlen: praks@tlen.pl
Auto: Corrsche vr6T
nei chcialo mi sie dokaldnei czytac calego tego pier...dolenia o kiepskiej izolacji itp...swoja droga lepszej tasmy nzi szmaciana do izolacji NIE MA...

ale kolego...tuleje w wahaczach nawet oryginaly z ASO bedziesz zmienial po 2tys km...tuleje z TT pelne po 5tys...z wlasnego i z innych doswiadczenia wiem...takze pomysl o czyms mocniejszym...czy to bikopur czy powerflex czy co innego(bo nie zeby mreklamowal swoje ;) )...poki jeszzce tego nei wsadziles...oszczedzi ci to klopotow pozniej...poduszki silnika tez koneicznie wzmocnione przynajmniej przednia...kibicuje choc nie bedzie to raczej jeden z lepszych/mocniejszych vrt po tym co widzialem u znajomych w 3city ;)

polish renner proponuje wpisac w YT ;)

pzodrawiam

PostWysłany: Pią 12 Lis, 2010 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Praks
wiem wiem poliuretany będa ale to kwestja czasu narazie muszę turbo uruchomić ;)

co do strojenia będzieto robione w 3city u kolegi Bartexa ;)

zobaczymy ile z tej padaki da się wycisnąć :P

teraz zbieram kase na wemsa no i sprzęgło jakieś twarde i na wiosne do 3city

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 101 z 119 [ 1781 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 119  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości