Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 14 Wrz, 2007 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi S3 1.8T 330KM
pewnie by ich nie załozył z powodu tarcz hamulcowych....

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Rapix napisał(a):
ładny wynik :) A nie myslałes o Turbo?Na Turbo z tym samym doładowaniem mysle ze były by lepsze wyniki :) Ale i na kompresorze sa super gratuluje :)

Nie chciałem tracić charakterystyki wolnossącego silnika. Na turbo na pewno miałbym więcej mocy, ale niekoniecznie lepsze osiągi...

Pozdrawiam

Image Piszę poprawnie po polsku
.

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Nie no ok :) Ja tylko zapytałem :D

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
witam

auto wyglada fajnie ale przyrost jaki osiagnales na poczatku byl ....ale zenujaco slaby... ale slyszalem ze bylo stukowe i byl problem (mowa o 189 koniach ktore byly)
jelsi jest teraz pozapinane wszystko na guziki i jest 240 to gratuluje.... ale dopoki rolki nie pokaza wolalbym sie nie przechwalac... choc wynik z kamienia jest bardzo dobry....

od siebie to gratuluje ladnego auta i dobrej mocy....
ps: Prosiaki wygladaly by tu lepiej.... ale 8 i 9 cali
Pozdrawiam

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Kevin: na tamtym setupie nie było zmienione nic oprócz programu i dołożenia kompresora. Ten żenujący wynik wynosił +50 koni i 70 Nm względem serii. Moim zdaniem nieźle jak na 0,3 bara i brak intercoolera. No i biorąc pod uwage seryjne wtryski 215cc...które chodziły na wydajności 100 %.

Teraz powinno byc nawet więcej niż 240 PS, ale podałem tą szacunkową wartość jako mało optymistyczny wariant. Taka jest prawda i uwierz mi - ja nie jestem fantastą, który sobie wymyśla parametry.

Kiedyś wróce do Porsche Felgen, ale muszą być szersze, bo moje C2 miały z przodu jedynie 6 cali...

.

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

wiem wiem
ale tym razem mówie np o takich jak mam ja teraz... porsche turbo... 17 cali 8 i 9 cali.. co o tym myslisz??
50 koni przyrostu wzgledem serii?? to ile ty tam miales?? 139?? coooo

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Kevin napisał(a):
wiem wiem
ale tym razem mówie np o takich jak mam ja teraz... porsche turbo... 17 cali 8 i 9 cali.. co o tym myslisz??
50 koni przyrostu wzgledem serii?? to ile ty tam miales?? 139?? coooo

Przed założeniem kompresora było 142 KM / 172 Nm... Później się okazało przy rozbiórce silnika do odprężania, że był źle ustawiony rozrząd. Mechanik, który mi wymieniał pasek się pomylił...i teraz wszystko staram się robic sam.

PS. Co do felg, to już kiedyś chorowałem na Porsche Turbo, więc...może kiedyś ;-)

.

Temat postu:
PostWysłany: Sob 15 Wrz, 2007 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6854187
Auto: VW GOLF II GTD & VW PASSAT B5 FL VARIANT
Autko widziałem już pare razy :-D super zmiany pod maską :ok: podoba mi sie :) naprawdę niezły projekt yupii Powodzenia w przeróbkach :)

Profil    6854187

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

kiler napisał(a):
Autko widziałem już pare razy :-D super zmiany pod maską :ok: podoba mi sie :) naprawdę niezły projekt yupii Powodzenia w przeróbkach :)

ja tez je widzialem nie raz juz.. ale bede szczery maska jest tragiczna w tym czarnym macie... rozumiem ze moc silnika i jego modyfikacje wymusily badz nie te wszystkie wloty ale mozna by ja pomalowac w czarna perle by sie komponowala jakos z reszta....
reszta jak najbardziej na plus

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: variat_vagen
TOMEKKK, ABF rulez, w końcu ktos sie wzioł poważnie za ten silnik , VR6 to juz oklepana baza, ABF jest ciekawszy :-D. Osiągi ,jak i wyglad auta są świetne no może ten czarny mat hmm żółć była by chyba lepsza. napisz jak sie zmieniło spalanie, jak jest z trakcją i czy skrzynia biegów, sprzęgło i półosie zgrywaja się i nie wykazują nadmiernego zuzycia. PozdraVWiam

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Hmm...ze spalaniem nie ma tragedii - jest na poziomie 12 litrów/100km.
Maska wygląda tak, a nie inaczej ponieważ była robiona na dwa dni przed zawodami i nie chciałem tracić czasu na dobieranie żółtego lakieru, co jest bardzo trudne... Wolałem, żeby to był czarny mat, który dodatkowo schnie szybko. Jestem zadowolony z efektu, co jest dużą zasługą firmy Dromar. Podoba mi się na tyle, ze być może przez zimę pomaluje ramiona felg na ten kolor.

Co do trakcji... Już kiedy było 190KM/250 Nm zadecydowałem, że muszę mieć szersze opony i dlatego felgi Porsche poszły do żyda. Przy obecnym setupie trakcja jest słaba i to bardzo... dlatego w zimie może pokuszę się o Haldexa. Mam już na to koncepcję.
Sprzęgło wciąż seria, chociaż ma tendencje do ślizgania się. Po prostu czekam aż powie dość. A skrzynia i reszta napędu działa świetnie.

Wróce jeszcze do pierwszego wykresu. W zasadzie pierwszy setup był po to, aby sprawdzic jak sie jeździ i jak zachowa się silnik. Dzięki stopniowemu podnoszeniu mocy, auto jest absolutnie bezawaryne i z tego ciesze sie najbardziej. Na hamownie ponownie mi się nie pali bo wciąż odkrywam miejsca, gdzie coś mogę polepszyć. Pomiar będzie już niedługo - bez podtlenku i z nim.

pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez TOMEKKK, Sob 15 Wrz, 2007, edytowano w sumie 1 raz

.

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Aaa i jeszcze wygląd: będę szczery - German Style się opatrzył, a tak naprawdę wygląd auta zaczynam stawiać na drugim planie. Oczywiście nie oznacza to, że chce go popsuć, bo lubie miec ładne auto. Po prostu specjalnie w wygląd inwestował nie będę.

Na przestrzeni lat zmieniał się tak:
Image

i stan obecny z częściowym oklejeniem reklamami:

Image

Więcej tu: http://tomekkk.fotosik.pl/albumy/87503.html#e

.

Temat postu:
PostWysłany: Nie 16 Wrz, 2007 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Mi sie tam podoba :D silnik fajny i auto fajne :-D

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: variat_vagen
załozył bym xenony i zostawił bym tak jak jest :)

Temat postu:
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
TOMEKKK napisał(a):
German Style się opatrzył

hehe , to sie nigdy nie opatrzy . Ile na ulicy widzisz germanow ??
Twoja fura moze byc nawet zrobiona na JDM , przeznaczenie fury wytlumaczy wszystko , nawet jak zalozysz super lekkie OZ-ty , to nie zaszkodzi.
powodzenia i czekamy na kolejny wykresik po modach :ok:

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości